CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κοτόπουλο στο φούρνο λεμονάτο με πατάτες

Υλικά:
  • 1 Κοτόπουλο μέτριο [κομμένο σε μερίδες ]
  • 5 – 6 Πατάτες [ καθαρισμένες και κομμένες ]
  • 1 -2 λεμόνια μέτρια
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1/2 Φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Το αλατοπιπερώνουμε, του βάζουμε και το χυμό από το ένα λεμόνι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο ταψί με το κοτόπουλο,ρίχνουμε και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε λίγο νεράκι από πάνω να σκεπάζει τις πατατούλες μας και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί. Στους 200 βαθμούς με 220 για μία ώρα περίπου.
Το σερβίρετε με μια νόστιμη σαλάτα και ζεστό ψωμάκι.

            Καλή σας όρεξη..

                                                                                                                             Μαριλένα

Θέλω να σας πω το εξής:

Όταν σας λέω για κάποιο φαγητό την ώρα και την θερμοκρασία του φούρνου είναι σύμφωνα με τον δικό μου φούρνο πάντα που τα ψήνω.

Ίσως ο δικός σας φούρνος να θέλει λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο θερμοκρασία από τον δικό μου και να κοιτάζετε και την ώρα .Να θέλει λίγο περισσότερο νερό το φαγητό μας γιαυτό θα πρέπει να το κοιτάζομαι κατά το ψήσιμο στο φούρνο και εάν χρειαστεί να του βάλουμε και άλλο νερό [και στο αλάτι, στο πιπέρι και γενικά σε ορισμένα μπαχαρικά να μην σας αρέσουν τότε να βάζετε μικρότερη ποσότητα]. Και κάτι άλλο όσο λιγότερο νερό βάζετε στα φαγητά σας τόσο καλύτερη γεύση θα έχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου