CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σαρικόπιτες [Κρήτης]

Υλικά:

  • 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 ποτηράκι της ρακής ρακί
  • 4-5 σταγόνες λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 γραμ. ξινή μυζήθρα ή φέτα [ότι εσείς θέλετε και σας αρέσει]

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός την μυζήθρα ή τη φέτα.
Προσοχή: σε ότι ζυμάρι κάνετε πάντα κρατάτε λίγο από το αλεύρι γιατί πολλές φορές δε χρειάζεται όλο. Πρέπει να το κρατάμε σε σημείο που να μην κολλάει στα χέρια μας για να ανοίγει το φύλλο καλό και να κάνουμε καλές και αφράτες πίτες.
Αφού κάνετε το ζυμάρι όχι πολύ σφικτό το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Παίρνετε κομμάτια από το ζυμάρι [όσο ένα καρύδι] και τα ανοίγετε σε στρογγυλά πιτάκια. Παίρνετε λίγη φέτα ή μυζήθρα και την απλώνετε με το χέρι σας επάνω [την θρουλάτε] από τη μια μεριά του φύλλου. Μετά από το σημείο που δεν έχει το τυρί το κλείνετε και το κάνετε μισοφέγγαρο και το πιέζεται λίγο με το χέρι ώστε να φύγει ο πολύς αέρας από μέσα.[Για να μην σας ξεραθούν μπορείτε να τα σκεπάσετε με μια πετσέτα] Αφού τελειώσετε βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι το αφήνετε να ζεσταθεί και αρχίζετε να τις ψήνετε στη φωτιά. Προσοχή γιατί καίγονται πολύ εύκολα!

Τις βάζετε σε χαρτί κουζίνας επάνω για να απορροφήσει το πολύ λάδι και τις προσφέρετε ζεστές με λίγο μέλι μέλι ΝΤΙΝΑΣ (Dina's) κρητικό μέλι ,κανέλα ή ζάχαρη ή ακόμα και σκέτες με ένα ποτηράκι ρακί. Και στην υγειά μας.

                                        Καλή σας όρεξη....


        Μαριλένα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου