CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Φάβα




Υλικά:
  • 500 γραμμάρια φάβα [καθαρισμένη]
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο [κομμένο σε τέσσερα κομμάτια]
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό [να την σκεπάζει] και την αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις την ξαφρίσουμε για πρώτη φορά, βάζουμε μέσα και το κρεμμύδι και την αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά και πάντα προσέχουμε να μην την σκεπάζουμε γιατί φουσκώνει και να την ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει.Προσθέτουμε κατά διαστήματα νερό μέχρι να ψηθεί και την ξαφρίζουμε σταδιακά [το νερό πρέπει να είναι πάντα στα φαγητά μας ζεστό για να μην σταματάει την βράση του φαγητού]. Στα 40 με 50 λεπτά την δοκιμάζουμε και εάν είναι ψημένη την περνάμε από το μπλέντερ και ρίχνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε την φάβα με όσο ελαιόλαδο μας αρέσει και εάν θέλουμε προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κομμάτια μικρά και λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Όση φάβα μας μείνει, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο μας όπου διατηρείται για 3-4 μέρες, ή ακόμα να κάνουμε φαβοκεφτέδες τηγανητούς.



                                 Καλή σας όρεξη φίλοι μου..  

                                                                                                                                Μαριλένα

1 σχόλιο:

  1. Όταν ήμουν μικρή, ούτε να την ακούσω δεν ήθελα... Τώρα, την παραγγέλλω όπου τη βρίσκω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή