CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Βουτήματα ...για το καφέ...το γραφείο...το σχολείο!!

Μα τι θα κάνουμε τα απογεύματά μας; Λέω να κάνουμε και κανένα βούτημα..Δαχτύλους τα λέω εγώ..χι!!χα!! Με μπόλικο σουσάμι αν σας αρέσει.. Αλλιώς δεν το χρησιμοποιείτε ...Όμως θα μυρίσει τόσο, μα τόσο το σπίτι σας, που θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους!!
Είναι εύκολα και γρήγορα, μα και τόσο μα τόσο νόστιμα που θα τα ξανακάνετε και θα τα έχετε σε πρώτη θέση στην κουζίνα σας!!
Προσοχή πάντα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!!


Υλικά:
  • 2 φλιτζάνες λάδι
  • 1 φλιτζάνα κρασί κόκκινο ή ρακή
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.σ. σόδα
  • 1/2 κ.σ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
  • 1/2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κιλό αλεύρι
  •  3/4 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω τα στερεά υλικά πρώτα, εκτός από το αλεύρι. Τη σόδα τη διαλύω μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού και μέσα στη λεκάνη για να μην φουσκώσει και πέσει έξω. Βάζουμε τώρα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, εγώ εδώ το κάνω με το χέρι, εσείς όπως βολεύεστε μπορείτε να το κάνετε με το μίξερ σας. Και το τελευταίο είναι το αλεύρι, που το βάζουμε σιγά-σιγά ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακιά και να πλάθετε. Σε ένα πιάτο βάζουμε το σουσάμι για να περνάμε τα δαχτυλάκια από επάνω του. Κάνουμε δαχτύλους (έτσι τα λέω εγώ) τα παιρνούμε από το σουσάμι  και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180-200 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο σας, βάζουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα για περίπου 25-30 λεπτά και αφού τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς τα βάζετε μέσα σε κουτιά για μπισκότα και διατηρούνται για περίπου 20 μέρες σαν να ήταν χθες! Γίνονται τραγανά...κρατς-κρους!
                                                                                      Καλή σας επιτυχία !!
                                                                                          Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου