CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Χταπόδι πιλάφι...... Χταποδοπίλαφο!!...

Ποιο από όλα τα φιλαράκια μου εδώ μέσα δεν τρώει το χταπόδι;....Το πιλάφι;...Όλοι τα τρώτε;..Τότε τι κάθεστε;.. Ε!! Πάμε παρέα στην κουζίνα μου, μικροί και μεγάλοι να το ψήσουμε όλοι μαζί...Να το γευτούμε και να πάρει μια άλλη γεύση, διαφορετική ο ουρανίσκος μας για σήμερα!!!
.Μύρισε θάλασσα...


Υλικά:
  • 1-2 κιλά χταπόδι
  • 3 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 3-4 κ.σ. κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό και ανοίγουμε τη κουζίνα μας σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και μετά προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τη δάφνη. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση βάζουμε και το ρύζι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά...Προσοχή να μην σας κολλήσει.

Εάν τώρα θέλετε να το κάνετε κόκκινο, προσθέτετε:
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2-3 ντομάτες τριμένες
Και το νερό που θα  βάλετε θα είναι λιγότερο, γιατί η ντομάτα θα σας βγάλει μπόλικο ζουμί για το ρύζι σας!!! Αυτό τώρα το κανονίζετε με το μάτι! Ετοιμάστε μια σαλάτα χωριάτικη και μπόλικο φρέσκο ψωμί...Μη ξεχάσετε το κρασάκι σας...Στην υγειά σας!
                                                                                              Καλή σας όρεξη!!
                                                                                                   Μαριλένα!!

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδέα , Μαριλένα !!!!! Σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι καλή μου φίλη..άγνωστη...γνωστή!!! Σε ευχαριστώ πολύ από <3 ! Μελένια όνειρα και όμορφο βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή