Ποιο από όλα τα φιλαράκια μου εδώ μέσα δεν τρώει το χταπόδι;....Το πιλάφι;...Όλοι τα τρώτε;..Τότε τι κάθεστε;.. Ε!! Πάμε παρέα στην κουζίνα μου, μικροί και μεγάλοι να το ψήσουμε όλοι μαζί...Να το γευτούμε και να πάρει μια άλλη γεύση, διαφορετική ο ουρανίσκος μας για σήμερα!!!
.Μύρισε θάλασσα...
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό και ανοίγουμε τη κουζίνα μας σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και μετά προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τη δάφνη. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση βάζουμε και το ρύζι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά...Προσοχή να μην σας κολλήσει.
Εάν τώρα θέλετε να το κάνετε κόκκινο, προσθέτετε:
Καλή σας όρεξη!!
Μαριλένα!!
.Μύρισε θάλασσα...
- 1-2 κιλά χταπόδι
- 3 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 3-4 κ.σ. κρασί
- 1 κρεμμύδι
- φύλλα δάφνης
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό και ανοίγουμε τη κουζίνα μας σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και μετά προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τη δάφνη. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση βάζουμε και το ρύζι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά...Προσοχή να μην σας κολλήσει.
Εάν τώρα θέλετε να το κάνετε κόκκινο, προσθέτετε:
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 2-3 ντομάτες τριμένες
Καλή σας όρεξη!!
Μαριλένα!!
Εξαιρετική ιδέα , Μαριλένα !!!!! Σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι καλή μου φίλη..άγνωστη...γνωστή!!! Σε ευχαριστώ πολύ από <3 ! Μελένια όνειρα και όμορφο βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή