CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Λαγάνα...

Έφτασε και η Καθαρή Δευτέρα..θα πετάξουμε χαρταετό..θα φάμε ό,τι μας αρέσει..καλαμαράκια, χταπόδι, φασόλες....γαρίδες...και ..και...δεν πρέπει να φάμε και το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας;..Μα για την λαγάνα σας λέω φίλοι μου..για τι άλλο να σας μιλάω;..Λοιπόν, για να μην τρέχω αύριο στο φούρνο την έφτιαξα από απόψε και σας την στέλνω ..είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη σας λέω..φτιάξτε την ..και ακολουθήστε τη συνταγή μου..είναι η πιο απλή και η πιο συνηθισμένη από όλες τις συνταγές που υπάρχουν!!..όλες ίδιες είναι..
Καλή σας Καθαρή Δευτέρα..και παιδιά μικρά και μεγάλα μακριά τους χαρταετούς σας από τα σύρματα των στύλων..μην τραβάτε αν μπλέξουν με τον χαρταετό σας..τον παρατάτε ή καλέστε βοήθεια..κίνδυνος..προσοχή..


Υλικά:
  • 1 και 200 γραμμάρια αλεύρι περίπου
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 80 γραμμάρια σουσάμι 


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνα χλιαρό νερό και λιώνουμε τη μαγιά μας μαζί με τη ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά-σιγά 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και το ανακατεύουμε με το χέρι μας, σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 25-30 λεπτά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη τώρα ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι (όχι όλο), κρατάμε μια φλιτζάνα αλεύρι στην άκρη, το λάδι, έχουμε κάνει ένα λακουβάκι στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα από το πρώτο μπολ που έχουμε κάνει που εν τω μεταξύ αυτό έχει φουσκώσει και έχει γίνει ένας πηχτός χυλός. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά-σιγά με τα χέρια μας μέχρι να κάνουμε το μείγμα μας έτοιμο, πρέπει να είναι μέτριο και όχι πολύ σκληρό και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Εάν πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα, από αυτό που έχουμε κρατήσει το προσθέτουμε σιγά-σιγά, δεν το παίρνει όλο, μόλις την έκανα..
Πλάθουμε 2 με 3 λαγάνες, ανάλογα το μέγεθος που θέλετε, ραντίζετε με νερό και πασπαλίζετε με το σουσάμι και τις αφήνετε να ανέβουν, τις πατάμε με τα δάχτυλα για να γίνει το σχήμα της λαγάνας, να κάνουν λακουβάκια. Κάντε τις δουλειές σας και ξεχάστε τις, όταν τα θυμηθείτε, ανάψτε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς, τον προθερμαίνετε και τις ψήνετε για 20-30 λεπτά, προσοχή να μην σας καούν, να πάρουν όμορφο χρώμα.
Όσοι και όσες με ακολουθήσετε καλή σας επιτυχία και εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλά να περάσετε!!
                                                                     Καλή σας διασκέδαση και προσοχή στο κρασί!!
                                                                                                         Μαριλένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου