CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Παντζαροσαλάτα




Υλικά:


  • 1 κιλό παντζάρια [τα έχετε πλύνει καλά και τα έχετε βράσει σε μπόλικο νερό]
  • 6 σκελίδες σκόρδο [μπορείτε εσείς να βάλετε περισσότερο εάν θέλετε]
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 με 5 κλαδάκια μαϊντανό [τον ψιλοκόβετε]
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι δυνατό 


Εκτέλεση:


Αφού έχουμε βράσει τα παντζάρια τα καθαρίζουμε τα κόβουμε σε φέτες [σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα διατηρήσετε βάζοντας τα σε ένα μπολ με νερό από το βράσιμο τους, γιαυτό μην το πετάξετε ακόμα μέχρι να τελειώσετε την σαλάτα σας και διατηρήσετε τα έτσι για καμιά βδομάδα],ψιλοκόβετε το σκόρδο.Μπορείτε να ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι μαζί.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά και την προσφέρουμε βάζοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τώρα εάν εσείς θέλετε να έχετε διάφορες σαλάτες από παντζάρια μπορείτε να κάνετε και το παρακάτω:
Βάζετε λιγότερο ξίδι η την ίδια ποσότητα που σας γράφω παραπάνω αρκεί να είναι πιο ελαφρύ και προσθέτετε 300 γραμμάρια περίπου στραγγιστό γιαούρτι.
Το ανακατεύετε και προσφέρετε δυο διαφορετικές σαλάτες τάκα-τάκα και φυσικά είναι και η τρίτη παραλλαγή βάζοντας επάνω από την σαλάτα με το γιαούρτι κομμένα καρύδια [100 γραμμάρια], πάνε καταπληκτικά με τα παντζάρια.

Είδατε λοιπόν πόσες πολλές ιδέες μπορείτε να κάνετε με ελάχιστα υλικά και με ένα βράσιμο σε ένα τσουκάλι,νομίζω ότι κάνω ότι μπορώ για να μην κάθεστε όλη μέρα στην κουζίνα σας και πηγαίνετε και για κανένα καφεδάκι όπως κάνω και εγώ.


Καλή σας όρεξη!


                                                     Μαριλένα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου