CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η πιο γρήγορη και εύκολη πίτσα!

 Πίτσα!!!!....χωρίς να παιδεύεστε...χωρίς να χάνετε ώρα περιμένοντας να σας την φέρουν..και να φωνάζουν:
-Μαμά!!!...πότε θα έρθει η πίτσα;
-Μαμά τώρα την θέλω, σε λίγο πρέπει να φύγω για μάθημα!!
-Ρε γυναίκα ακόμα;..πεινάμε!!
Εδώ είμαι εγώ τώρα, θα κάνουμε στο τσακ..μπαμ...πίτσα!!!. Αρκεί να έχουμε υλικά ή να πάμε να αγοράσουμε και να τα έχουμε για κάθε φορά που θα μας φωνάζουν:
-Μαμά.....πεινάμε!!!!
Τρέχω να σας την γράψω και να σας την μαγειρέψω!!!
  


Υλικά:
  • 4 σουβλακόπιτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. πουρέ ντομάτας
  • 150-200 γραμμάρια τυριά τριμμένα
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ρίγανη
  • 1 χούφτα ελιές
  • λάδι


Εκτέλεση:

 Βάζουμε σε ταψί/ά λαδόκολλα και τοποθετούμε όσες πίτες θέλουμε, που αναλογεί η κάθε μια σε μια πίτσα ατομική. Εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες λαδιού στις πίτες πριν βάλουμε επάνω τα υπόλοιπα υλικά μας. Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια ή σε λωρίδες και βγάζουμε από τις ελιές τα κουκούτσια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, τον πουρέ ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και εάν είναι πολύ στεγνό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό για να μπορέσει να ζεσταθεί η σάλτσα μας. Δεν βάζουμε φρέσκια ντομάτα γιατί δε θέλουμε να είναι πολύ υγρή η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να αρχίζει να βράζει η σάλτσα, αλλά όχι να μας καεί! Βγάζουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, βάζουμε όση σάλτσα θέλουμε στις πίτες, το ζαμπόν, το τυρί και από επάνω τις ελιές. Εάν θέλουμε βάζουμε αλλαντικά, μοτσαρέλα, μανιτάρια, πιπεριές, φέτα... Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι και ο κάθε ένας φτιάχνει τη δική του πίτσα! Βάζουμε τις πίτες στον φούρνο και αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρις ότου λιώσει το τυρί και πάρει λίγο χρώμα η πίτσα μας. Μόλις βγάλουμε τις πίτες από τον φούρνο μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού. Σερβίρουμε με μια σαλάτα ή τρώμε τις πίτσες σκέτες με μια μπύρα στο χέρι!

                Είναι σκέτη νοστιμιά..Καλή μας όρεξη!

                                 Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου