Σήμερα που βρέχει όλη μέρα.... θα είναι το τέλειο ...το γρήγορο, αλλά και συνάμα νόστιμο φαγητό, έχουμε ώρα για καφέ για κουβέντα και για μια γρήγορη βόλτα με το σκύλο μας!!!..Αμέ..αμέ...πάμε..και φύγαμε, η ώρα της κουζίνας!
Υλικά:
- 1 κουτί παπαρδέλες
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 1 και 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ.πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κομμένο κρεμμύδι και τις 2 κουταλιές πελτέ. Ανακατεύουμε καλά, πλένουμε το μοσχάρι και το ρίχνουμε μέσα, το ανακατεύουμε καλά 2-3 φορές για να μην μας καεί. Τώρα ρίχνουμε και την κομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρει λίγο βράση. Έχουμε ζεστό νερό και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, το αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί και άλλο ζεστό νερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά.
Αφού είναι ψημένο του βάζουμε το αλάτι που θέλει και από πάνω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έχουμε τώρα έτοιμο το κοκκινιστό μας μοσχάρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα θα ετοιμάσουμε τις παπαρδέλες:
Σε κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό , μόλις βράσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις παπαρδέλες μέσα, τις βράζουμε όσο γράφει η συσκευασία, περίπου 7 με 8 λεπτά, τις σουρώνουμε από το τσικάλι αμέσως στο πιάτο σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα με το μοσχάρι μας.
Τώρα έχουμε και ένα μπολ με τυρί τριμμένο και βάζει όποιος θέλει..πιείτε και ένα ποτήρι κρασάκι και στην υγειά σας!!
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!!
Μαριλένα
Συγχαριτηρια Μαριλενα μου! Υπεροχη η συνταγη σας και πολυ ευκολη!!Γεια στα χερια σας !!!!!!Και παλι Συγχαριτηρια!!!!!!!!!!!!👍👍👍👌👌👌💜💜💜💜💜
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ-πολύ....Καλή σας όρεξη από καρδιάς!
Διαγραφή