Πηγαίνουμε στο χωριό όσοι έχουμε....και όσοι δεν έχουμε τι κάνουμε;...θα περιμένουμε να πάμε σε φίλους, σε συγγενείς που έχουν χωριό για να κάνουμε και να φάμε μια χωριάτικη σούπα;.. Αλλά θα την κάνουμε και λίγο πιο μοντέρνα!!..χα!!..χα!!!...Θα βάλω και την πινελιά μου..αμέ..πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε, να την δοκιμάσουμε και είναι όχι μόνο εύκολη...όχι μόνο γρήγορη, αλλά και νόστιμη..καλή μας επιτυχία...πάμε στην κουζίνα μου γρήγορα...γρήγορα...
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να πάρει λίγο χρώμα, βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκύθια και τα πράσα, τα ανακατεύουμε καλά-καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν και αυτά μαζί με τα άλλα υλικά. Τώρα προσθέτουμε και το κομμένο μπέικον, ανακατεύουμε ξανά και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό από το μοσχάρι, τον έχουμε ζεστάνει για να μην μας κόψει τη βράση της σούπας. Τα ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε αφού προσθέσουμε όσο αλάτι θέλουμε, προσοχή γιατί το μπέικον έχει αλάτι, να βράσουν και να ψηθούν για 1 ώρα περίπου. Να κοιτάζουμε τη σούπα, ίσως χρειαστεί να βάλουμε ακόμα λίγο ζωμό, ή εάν δεν έχουμε ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Δοκιμάζουμε, εάν είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά μας, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και τη σερβίρουμε ζεστή με χυμό από λεμόνι. Κάτι ξεχάσαμε...το φρέσκο ψωμί ή το παξιμάδι από το φούρνο της γειτονιάς μας!!
Καλή σας όρεξη!!!
Μαριλένα
Σας έχω πει πως μπορούμε να έχουμε παγάκια ή ζωμό από κρέατα στην κατάψυξή μας όλο το χρόνο!!
Υλικά:
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 5 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 4-5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 5 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 3-4 κολοκύθια σε ροδέλες
- 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
- 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμό από μοσχάρι
- 1 λεμόνι μεγάλο, το χυμό του
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να πάρει λίγο χρώμα, βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκύθια και τα πράσα, τα ανακατεύουμε καλά-καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν και αυτά μαζί με τα άλλα υλικά. Τώρα προσθέτουμε και το κομμένο μπέικον, ανακατεύουμε ξανά και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό από το μοσχάρι, τον έχουμε ζεστάνει για να μην μας κόψει τη βράση της σούπας. Τα ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε αφού προσθέσουμε όσο αλάτι θέλουμε, προσοχή γιατί το μπέικον έχει αλάτι, να βράσουν και να ψηθούν για 1 ώρα περίπου. Να κοιτάζουμε τη σούπα, ίσως χρειαστεί να βάλουμε ακόμα λίγο ζωμό, ή εάν δεν έχουμε ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Δοκιμάζουμε, εάν είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά μας, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και τη σερβίρουμε ζεστή με χυμό από λεμόνι. Κάτι ξεχάσαμε...το φρέσκο ψωμί ή το παξιμάδι από το φούρνο της γειτονιάς μας!!
Καλή σας όρεξη!!!
Μαριλένα
Σας έχω πει πως μπορούμε να έχουμε παγάκια ή ζωμό από κρέατα στην κατάψυξή μας όλο το χρόνο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου