CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Λαχανόρυζο (ρύζι με λάχανο)

Ώρα να κάνουμε και ένα λαχανόρυζο, τι είπα; μα φίλοι μου εγώ το κάνω συχνά, πιστεύω και άλλοι θα το κάνουν γιατί είναι νόστιμο και ετοιμάζεται τάκα-τάκα, αυτό δεν σας λέω συχνά;
Πάρτε ώρα και μετά μου λέτε.
Θέλω να σας πω κάτι, γιατί σας λέω συχνά τάκα-τάκα και γρήγορο φαγητό ή γλυκό και πάει λέγοντας;;;;;...γιατί όταν θα πάω να κάνω κάτι στην κουζίνα, είτε φαγητό είτε γλυκό, ή τέλος πάντων οτιδήποτε, μαζεύω όλα τα υλικά που θα μου χρειαστούν πρώτα, τα έχω στη σειρά που μπαίνει το κάθε υλικό και έτσι δεν δυσκολεύομαι καθόλου, καταλάβατε λοιπόν ;;...το τάκα-τάκα; και το γρήγορο; Κάντε αυτό που σας λέω, βάλτε και μπόλικα υλικά στην κατάψυξη σας οπότε όταν κάτι χρειαστείτε δεν χρειάζεστε να τρέχετε για ψώνια.
Μαριλένα 




Υλικά:

  • 1 μέτριο λάχανο(το ψιλοκόβουμε)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι (εγώ προτιμώ το κόκκινο)
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μέσα το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο, το αλάτι και 2 ποτήρια ζεστό νερό για να βράσει το φαγητό. Όταν ψηθεί το λάχανο μας, προσοχή όχι εντελώς, προσθέτουμε το ρύζι, ζεστό νερό περίπου 1 ποτήρι για να υπάρχει νερό να ψηθεί και να μην μας κολλήσει, αφήνουμε να σιγοβράζει και να μείνει με το λάδι του.
Όταν το κλείσουμε ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, το πιπέρι και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω για λίγο. Το σερβίρουμε με μπόλικο γιαούρτι (στο γιαούρτι βάζω λίγο πιπέρι καγιέν για μία εξαιρετική και διαφορετική γεύση).
Τώρα, εάν θέλετε να κάνετε το φαγητό σας κόκκινο θα προσθέσετε πριν βάλετε το ρύζι σας 2 κουταλιές της σούπας πελτέ αφού τον διαλύσετε σε ένα ποτήρι νερό. Η συνέχεια είναι η ίδια μετά, τίποτα δεν αλλάζει.

Καλή σας όρεξη.
                                                                                          Μαριλένα

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο χειμωνιάτικο φαγάκι! Ιδανικό για το κρύο και πολύ εύκολο στην παρασκευή! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή