CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Λιμοντσέλο ( limoncello )



Λεμόνια πολλά λεμόνια παντού, κάτι θα πρέπει να τα κάνουμε, τι έτσι θα τα αφήσουμε να πάνε χαμένα;;;...όχι βέβαια άντε να κάνουμε κάτι, εκτός από τη λεμονόπιτα του ψυγείου που σας έχω δώσει θα κάνουμε και κάτι που θα μπορούμε να το πίνουμε με την παρέα μας αλλά και όταν είμαστε μόνοι μας. Μπορούμε να το βάλουμε σε ωραία μπουκαλάκια και να τα πάμε κάπου δώρο. Τι θα κάνουμε;;...μα θα κάνουμε το γνωστό μας ΛΙΜΟΝΤΣΈΛΟ και θα κάνουμε παγάκια για να έχουμε όλο το χρόνο λεμόνια ( το χυμό τους φυσικά ) και βλέπουμε τι άλλο θα κάνουμε...τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε το Λιμοντσέλο που το κάνουμε όλοι μας με τον ίδιο περίπου τρόπο.
Αυτή η συνταγή δεν είναι δύσκολη και παντού την κάνουν με τον  εξής τρόπο:




Λιμοντσέλο ( το γρήγορο στην παρασκευή του ποτό, που όμως το πίνουμε μετά από 15 μέρες περίπου )

Υλικά:


  • 1 και 1/2 λίτρο ρακή ( εμείς εδώ στην Κρήτη το φτιάχνουμε με ρακή )
  • 10 με 12 λεμόνια
  • 1 κιλό και 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κιλό και 200 γραμμάρια νερό
  • 1 μπουκάλι άδειο μεγάλο





Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λεμόνια καλά, τα σκουπίζουμε και αρχίζουμε να κόβουμε τη κίτρινη φλούδα του λεμονιού με προσοχή να μην κόβουμε το άσπρο γιατί πικρίζει αρκετά, βάζουμε τη ρακή μας μέσα στο μπουκάλι και βάζουμε τις φλούδες από τα λεμόνια μέσα, τα σπρώχνουμε προς τα μέσα για να πάει παντού.Αφού γεμίσουμε το μπουκάλι μας από τις φλούδες κλείνουμε το μπουκάλι μας καλά, γράφουμε σε ένα χαρτάκι την ημερομηνία για να ξέρουμε πότε θα είναι εντάξει για τη συνέχεια του ποτού μας, το τοποθετούμε σε σκοτεινό ντουλάπι και το ξεχνάμε για 14-15 μέρες.




 

ΟΜΩΣ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να κουνάμε πότε-πότε το μπουκάλι μας. Όταν περάσουν οι μέρες που σας λέω θα κάνετε το εξής:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα θα βάλετε τη ζάχαρη σας με το νερό μέχρι να πάρει βράση και από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμό τους, θα μετρήσετε με το ρολόι σας 8 λεπτά και θα κλείσετε τη φωτιά. Μετά θα το βγάλετε από τη φωτιά, θα το αφήσετε να κρυώσει. Με ένα τούλι από μία μπουμπουνιέρα σας θα σουρώσετε τις φλούδες ( θα τις πετάξετε ) και θα ανακατέψετε το σιρόπι σας με το χυμό από τις φλούδες σας. Το βάζετε σε όμορφα μπουκάλια και το προσφέρετε στους αγαπημένους σας! Άντε μωρέ παιδιά, δώστε κανένα μπουκαλάκι και στην πεθερά σας και στην υγειά της..για σένα Βαγγελίτσα το λέω....
                       
 
 Στην υγειά μας και στην υγειά σας.

                                                                      Μαριλένα

 





                                             

3 σχόλια:

  1. Υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα λεμονάκια που είναι σε αφθονία! Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό και ελαφρύ το ποτάκι σου Μαριλένα μου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη μου, δοκίμασέ το κιόλας να δεις τί ωραίο που είναι! Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το εφτιαξα εινε φαντστικο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή