

Υλικά:
- 4 ποτήρια νερό
- 2 κ1/2ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι λάδι(όχι εντελώς γεμάτο)
- 1/3 κουταλάκι του καφέ κανέλα
- 1 φλιτζάνι καρύδια ολόκληρα(καθαρισμένα)
- 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης(καθαρισμένα)
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Στη κατσαρόλα μας βάζουμε το νερό
με τη μισή ζάχαρη,1 φλούδα λεμονιού και την κανέλα το βράζουμε, από τη στιγμή
που θα αρχίσει το βράσιμο το αφήνουμε
,για 8 με 9 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά μας,το βγάζουμε από η φωτιά και το
αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα,ρίχνουμε το
λάδι μας αφού ζεσταθεί το λάδι καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μας σε χαμηλή φωτιά
πάντα μέχρι να αρχίσει να ροδίζει,αφού ροδίσει καλά ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιρόπι μας αμέσως και
(βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς με
μια ξύλινη και μακριά κουτάλα για να μην καούμε(προσοχή θέλει πολύ γιατί εδώ το
σιμιγδάλι πετάγεται και κάνει δυνατό κάψιμο),επειδή κοχλάζει αρκετά,μέχρι να
πήξει,εδώ ανοίγουμε ξανά τη φωτιά μας σιγανή και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι
να δούμε να πήξει εντελώς ο χαλβάς μας,κλείνουμε τη φωτιά μας .

Αν τώρα θέλετε να βάλετε τους
ξηρούς καρπούς μέσα τους ρίχνετε τώρα και τους ανακατεύετε 1-2 φορές και είναι
έτοιμος να τον βάλετε στη φόρμα του χαλβά ή σε μικρά φορμάκια,ότι από τους δύο
ξηρούς καρπούς θέλετε εσείς,μπορείτε να βάλετε μισούς από τους Αιγίνης και μισά
από τα καρύδια.


Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου