CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονάκι κοφτό με μοσχάρι



Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ( τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια)
  • λάδι για τη κατσαρόλα 
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το λάδι μας, ρίχνουμε μέσα το κομμένο μας μοσχάρι και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας πιάσει και μας καεί το κρέας. Αφού περάσουν 10 λεπτά περίπου του ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, βάζουμε το αλάτι και τη ντομάτα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί καλά, περίπου 40 με 45 λεπτά (το ανακατεύουμε τακτικά), ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο νερό.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας μας το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε για να μην κρυώσει μέχρι να ψήσουμε τα μακαρόνι μας. Τώρα δυναμώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα εάν δεν έχει δέσει, την κλείνουμε μόλις είναι έτοιμη ξαναβάζουμε μέσα το μοσχάρι μας και της ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι που εμείς θέλουμε και μας αρέσει.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει μπόλικο νερό με λίγο αλάτι να βράσει και αφού έχει πάρει την βράση του ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και τα βράζουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια σας τα σουρώνετε, τα σερβίρετε στο πιάτο ρίχνοντας από πάνω το κοκκινιστό μοσχάρι με την σάλτσα του και την παρμεζάνα ( εγώ την παρμεζάνα την βάζω σε ένα μπολ και βάζει ο κάθε ένας όση θέλει όπως και το πιπέρι), προσφέρετε και ένα κόκκινο κρασάκι και.....


Καλή σας όρεξη.
Μαριλένα

2 σχόλια: