CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συκώτι στο τηγάνι, γρήγορο και νόστιμο


Υλικά: 

  • 1 συκωταριά (την κόβουμε σε μικρά κομμάτια)
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι (ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι)
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι (για να την αλευρώνουμε πριν την τηγανίσουμε)
  • λάδι μπόλικο για το τηγάνι
  • 2 κλαδιά δεντρολίβανο (αρισμαρί)
  • 3 κουταλιές ξύδι χωριστά

Εκτέλεση: 

Κόβουμε, πλένουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περίσσια νερά από πάνω της. Bάζουμε σε μία λεκάνη την κομμένη συκωταριά με το ξύδι (το 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι), την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και την αφήνουμε μέσα στο ξύδι περίπου γιε 30 λεπτά. Έπειτα τη σουρώνουμε καλά για να φύγει το περίσσιο ξύδι και να τρώγεται.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και στο τηγάνι που την τηγανίσαμε, βάζουμε το δεντρολίβανο, το ξύδι να πάρουν μια βράση.Κλείνουμε τη φωτιά και το ρίχνουμε επάνω από την συκωταριά.
Την προσφέρουμε: όπως είναι σκέτη ή με τηγανητές πατάτες ή με πιλάφι, αρκεί να έχουμε μπόλικο ψωμί για να βουτήξουμε στη σάλτσα του, είναι καταπληκτική!

Με ένα κρασί και καλή σας όρεξη.
                                                                                Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου