CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Κουκόφαβα

Τα κουκιά όλοι τα ξέρουμε, τα χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές. Εγώ εδώ θα σας κάνω την πιο απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή, ΚΟΥΚΟΦΑΒΑ. Πάμε να την κάνουμε γρήγορα-γρήγορα και μάνι-μάνι,άααννντττεεε...λοιπόν.

Υλικά:

  • 1 κιλό κουκιά(εγω εδω έχω πάρει χωρίς το φλοιό τους, εσείς με τι;)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Έχουμε  σε μια κατσαρόλα βάλει τα κουκιά μας, της βάζουμε νερό ζεστό ίσα-ίσα να τα σκεπάζει, ανοίγουμε την φωτιά μας σιγανή και τα αφήνουμε να ψηθούν. Τα κοιτάζουμε συχνά για να μην μας κολλήσουν και προσθέτουμε μόλις χρειαστεί νερό ζεστό. Προσοχή να μην το παρακάνουμε και στο τέλος μείνει με νερό πολύ. Τα δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με 2 τρόπους, αφού του βάλουμε πρώτα αλάτι και πιπέρι.Ο ένας τρόπος είναι να το σερβίρετε όπως είναι με λίγο λάδι και μπόλικο κρεμμύδι και ο άλλος τρόπος είναι να τον περάσετε από το μούλτι σας και να τον κάνετε σαν πουρέ, του ρίχνετε όσο λάδι θέλετε και κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια...
                                      Και καλή σας όρεξη.
                                                                                                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου