CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Φασολάδα ..... Η Ελληνική



Η φασολάδα είναι από τα καλύτερα παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας. Μπορούμε να την φτιάξουμε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα.....Και φυσικά να το απολαύσουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμί,ένα ποτηράκι κρασάκι και στην υγειά μας...Καλή σας όρεξη!


 Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φασόλια (τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζεστό νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο (το κόβουμε σε κύβους μικρούς, κών-κασέ)
  • 1 ματσάκι σέλινο (χοντροκομμένο)
  • 3 ντομάτες (τις κόβουμε και αυτές σε μικρούς κύβους)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές
  • 3 καρότα (χοντροκομμένα)
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • 2-3 ποτήρια νερό(ζεστό)
  • λάδι,αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε νερό για να μουσκέψουν καλά και να ψηθούν ακόμα καλύτερα. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου τα φασόλια και μετά πετάμε αυτό το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το πελτέ και το ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα καλά για να πάρει άρωμα, βάζουμε και τα φασόλια (τα οποία έχουμε πλύνει και τα έχουμε μέσα σε ένα τρυπητό), τα καρότα, το σέλινο και αφού ψηθούν γύρω στα 20 λεπτά ρίχνουμε και τις κομμένες μας ντομάτες (σε κών-κασέ), ανακατεύουμε βάζουμε και το αλάτι.
Παίρνουμε το ζεστό νερό και ρίχνουμε όσο χρειάζεται, να τις σκεπάζει και να περισσεύει παραπάνω, γιατί θα χρειαστεί να βράσουν και να ψηθούν και χρειάζονται μπόλικο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε να μείνουν με το ζουμί τους. Όταν είναι ψημένες (να έχουν χυλώσει),  θα τις κλείσουμε και βάζουμε το πιπέρι. Τα προσφέρουμε με φέτα ή σαρδέλες και μπόλικο ψωμί, εεε...να μην μας λείπει και ένα ποτήρι κρασάκι έτσι;

 



 Καλή σας όρεξη και στην υγειά σας.  

Μαριλένα
                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου