CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές για το πλύσιμο των χόρτων (σπανάκι-ραδίκια-μαιντανό κ.α.)

1.Σπανάκι
Πως πλένουμε τα χόρτα, γενικά τα πράσινα όλα (βλίτα- ραδίκια- μαϊντανός κ.λ.π.)

Αφού καθαρίσουμε τα χόρτα μας, όπως τα βλίτα -ραδίκια- μπρόκολα- μαϊντανός- σέλινο-κουνουπίδι- τσόχους- πράσα- άγρια χόρτα, χόρτα για πίτες και γενικά όλα που βγαίνουν από τη γη, (δεν θυμάμαι και εγώ όλα τα ονόματα να σας τα πω σας δίνω όμως αρκετές φωτογραφίες), θέλουν καλό πλύσιμο για να φύγουν τα έντομα ή οι κάμπιες ή ό,τι πρέπει να φύγει από πάνω τους για να τα μαγειρέψουμε και να μην πάθουμε τίποτα.
Πρέπει να κάνουμε το εξής:
Όταν είναι έτοιμα θα τα βάλουμε σε μία μεγάλη λεκάνη , θα τα πλύνουμε με μπόλικο νερό, θα το ρίξουμε να φύγει το πρώτο νερό, μετά θα τα βάλουμε ξανά με 1 κουτάλι αλάτι ή με 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι (το πιο φτηνό που υπάρχει στην αγορά) και θα τα αφήσουμε για 20 λεπτά περίπου.  Μετά θα τα γυρίσουμε καλά καλά με τα χέρια μας και θα τα σπρώξουμε προς τα κάτω, έτσι θα επιπλεύσουν τα τυχόν μαμουνάκια, κάμπιες, μυρμήγκια στην επιφάνεια και θα ρίξουμε και αυτό το νερό, θα βάλουμε ξανά νερό, μέχρι να δούμε να βγαίνει καθαρό το νερό τους, χωρίς χώμα. Το λιγότερο 4 νερά θα πρέπει να τους αλλάξουμε. Έτσι, θα είμαστε σίγουροι ότι τα χόρτα μας είναι έτοιμα, καθαρά για να τα μαγειρέψουμε.

Καλό πλύσιμο στα χορταρικά σας.
Μαριλένα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου