Όλοι με ρωτάτε πότε
μαζεύουμε τα σαλιγκάρια.. Λοιπόν τα
σαλιγκάρια τώρα με τη βροχή βγαίνουν,
αλλά δεν είναι η ώρα τους για να μαζευτούν
και να φαγωθούν, τώρα βγαίνουν γιατί
ζευγαρώνουν και δεν τους μαζεύουμε, γιατί
μπορούμε να πάθουμε δηλητηρίαση και
πολλή σοβαρή μάλιστα.
Τους χοχλιούς τους
μαζεύουμε 40 μέρες πριν το Πάσχα, τους
βάζουμε σε ένα κιβώτιο ή σε ένα κασόνι
με μπόλικα μακαρόνια, τους αφήνουμε για
20 με 25 μέρες και αφού τους καθαρίσουμε
καλά-καλά τους μαγειρεύουμε και μάλιστα
εάν μαζέψετε πολλούς τους βάζετε και
στην κατάψυξη όπως σας έχω πει. Εδώ
πολλοί βάζουν αντί μακαρόνια, αλεύρι,
εμένα όμως δεν μου αρέσει γιατί λερώνονται
αρκετά και είναι σαν λάσπη. Προσοχή από
ποιο μέρος τους μαζεύετε, μην τυχόν και
έχουν ραντίσει το μέρος εκείνο.
Με ρωτάτε και εγώ σας
απαντάω.
Μαριλένα
Μαριλένα να έχεις υπόψη σου ότι όπου έχει φάρμακα τα σαλιγκάρια φεύγουν και αλλάζουν τόπο .
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώ πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ξέρω οτι τους ταΐζεις και μετά από μια βδομάδα είναι έτοιμοι Να φαγωθούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠια εποχή τρώγεται το σαλιγκάρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαλιγκάρια από το καλοκαίρι θα τα έπλυνα και τους έβαλα μακαρόνια. Τώρα μπορώ να τα μαγειρέψω .??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι αυτη την εποχη μπορει να δηλητηριαστουμε? Αλλου διαβασα πως ειναι η καταληλη εποχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοια εποχή τά μαζεύουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα σαλιγκάρια δεν πρόκειται να δηλητηριάζει ποτέ είναι ψευδές και απαράδεκτο να δημοσιεύεται ψευδείς ήδη σεις εκτός και αν έχετε άγνοια για το είδος αυτό
ΑπάντησηΔιαγραφή