CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχάρι (η παραλλαγή μου)


 Όταν πήγα στη Κέρκυρα έφαγα παστιτσάδα, μου άρεσε και προσπάθησα να την κάνω αφού ρώτησα την φίλη μου την Θάλεια από εκεί πως την κάνουν και ότι θυμόμουν, σας πληροφορώ ότι έγινε αρκετά νόστιμη, αλλά εγώ πιστεύω ότι τι μυστικό της είναι η σιγανή φωτιά που το έψησα και η αγάπη μου στη μαγειρική. Αυτά έχω να σας πω γι' αυτό το φαγητό που σας έγραψα σήμερα, τίποτε άλλο δεν έχω, οπότε άντε να πάμε να ψωνίσουμε τα υλικά να το κάνουμε όλοι μαζί. Ίσως σας πίσω να την κάνετε βλέποντας τις φωτογραφίες του φαγητού αυτού.



Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχάρι (η παραλλαγή μου)

Υλικά:
  • 1.200 γραμμ. μοσχάρι νουά κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 1/2 φλιτζάνα ελαιόλαδο καλό, δυνατό
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • 1 κουτάλι του γλυκού πιπέρια τρικολόρ(άσπρο,κόκκινο,μαύρο), τριμμένα
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
  • νερό όσο χρειαστεί για να ψηθεί καλά το κρέας(περίπου 2 ποτήρια νερό ζεστό)
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
  • αλάτι
  • 1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη
  • 3 κουταλιές πελτές


Εκτέλεση:
 
Βάζω σε μία μεγάλη κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι,ρίχνω το μοσχάρι(το έχουμε πλύνει καλά) και το ανακατεύω να πάρει λίγο χρώμα (το  τσιγαρίζω, ελαφριά), βάζω και τις σκελίδες το σκόρδο με τη φλούδα τους(δεν τα καθαρίζω),συνεχίζω να τα ανακατεύω για 5-6 λεπτά περίπου,αμέσως μετά ρίχνω και το κρασί,την τριμμένη κανέλα, τα πιπέρια προσθέτω νερό ζεστό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το μοσχάρι μέχρι σχεδόν να είναι ψημένο. Τώρα θα προσθέσουμε τον πελτέ( γιατί αν τον βάζαμε πιο μπροστά θα σκλήρυνε το κρέας και θα αργούσε να ψηθεί),την τριμμένη ντομάτα,το αλάτι,βάζουμε νερό αν χρειαστεί, και το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το τραβάμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα, σουρώνομαι τα μακαρόνια μας τα αλατίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, τα ανακατεύουμε ελαφριά και τα σερβίρουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο και με μία πράσινη σαλάτα. Τρώγονται ζεστά και είναι μούρλια Τι θα λέγατε και για ένα ποτήρι κρασί;

Στην υγειά σας και καλή σας όρεξη.
                                                                                                                        Μαριλένα

2 σχόλια: