CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Ψητά κάστανα




Κάστανα στο φούρνο

Παίρνουμε όσα κάστανα θέλουμε, τους κάνουμε ένα σταυρό από πάνω από την καμπούρα τους (με  ένα κοφτερό μαχαίρι)  και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο (που τον έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς στο γκριλ).
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου και είναι έτοιμα, βάζετε και μια ρακή και στην υγειά σας.


                      

Κάστανα βραστά



  • 500 γραμμάρια κάστανα (τα πλένουμε )

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε μέσα τα κάστανα για 20 με 25 λεπτά, τα δοκιμάζουμε να είναι μαλακά και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε και τα τρώμε είτε σκέτα είτε τα βάζουμε σε κάποια σαλάτα μας ή κάνουμε ένα τσάι και μια καλή παρέα και θα περάσουμε ωραία.
                                                              Καλή σας όρεξη
                                                                           

Κάστανα με σοκολάτα



Υλικά:
  • 500 γραμμάρια κάστανα βρασμένα(σας έχω πει παραπάνω πως γίνονται τα βραστά κάστανα)
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 80-100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ( ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε εσείς θα βάλετε τη ζάχαρη)
  • 1 λαδόκολλα
 
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, την αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα βρασμένα κάστανα και τα ανακατεύετε καλά- καλά να πάει η σοκολάτα παντού, παίρνετε ένα πιρούνι και βγάζετε τα κάστανα ένα-ένα και τα τοποθετείτε επάνω στη λαδόκολλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά, εάν τώρα θέλετε τα βάζετε σε μια πιατέλα ή τα τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο ένα -ένα τα σοκολατάκια σας και τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι τα βρασμένα κάστανα πουρέ (τα περνάτε από τον μύλο σας) και η διαδικασία μετά είναι η ίδια για να γίνουν οι σοκολάτες σας. Μόνο που το μείγμα το παίρνετε με τη βοήθεια δύο κουταλιών για να μην κολλάει στα χέρια σας.

                                                                       Καλή σας όρεξη.
                                                                                        Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου