CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τηγανόπιτες με μέλι



Υλικά:

  • 400-500 γραμμάρια αλεύρι απλό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρακί
  • νερό όσο σηκώσει, να είναι χλιαρό (περίπου 1-2 ποτήρια νερού) 
  • λάδι για το τηγάνι
  • μέλι για μετά που θα ψηθούν (και φυσικά το μέλι που χρησιμοποιώ εγώ πάντα είναι το μέλι Dinas)




Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, τη ρακί και τώρα προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό. Εδώ θα προσέξουμε ώστε το ζυμάρι μας να γίνει μαλακό, να πλάθεται και να μπορεί να ανοιχτεί το φύλλο. Σκεπάζουμε το μείγμα με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε στο τραπέζι που θα ανοίξουμε το φύλλο, λίγο αλεύρι για να μην μας κολλάει, και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε οβάλ κομμάτια, όσο ένα καρύδι. Αρχίζουμε να ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα μικρά όσο μια σουβλακόπιτα. Τσιμπάμε με τα δύο μας δάχτυλα και τις βάζουμε την μία επάνω στην άλλη (ρίχνοντας λίγο αλεύρι επάνω για να μην μας κολλήσουν).
Όταν τις έχουμε όλες έτοιμες βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε μια-μια ή εάν χωράνε, τις βάζουμε και δυο-δυο. Τις γυρίζουμε προσεκτικά για 2-3 λεπτά και τις βάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας, για να τραβήξουν το λάδι από το τηγάνισμα. Θα είναι έτοιμες μόλις πάρουν ένα ξανθό χρώμα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε θυμαρίσιο μέλι Dinas και κανέλα, ανάλογα τα γούστα σας.
Τις προσφέρουμε με μια ρακί και στην υγειά μας, τώρα τις κρύες μέρες με την παρέα μας είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε. Το ζυμάρι μπορείτε επίσης να το σκεπάσετε με μεμβράνη και να  χρησιμοποιήσετε όσο μείνει την επόμενη μέρα.
Δοκιμάστε τις και με μαρμελάδα, όπως εγώ με σπιτική της κ.Ελένης από τη Κοζάνη.
 


Καλή σας όρεξη με μια ρακί, για τον Πάνο.
    
                                                                                                                    Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου