CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Φασολάκια με μοσχάρι στο τσουκάλι







Υλικά:


  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κιλό δροσερά φασολάκια( τα καθαρίζετε  τα κόβετε στη μέση και τα πλένετε )
  • 4-5 πατάτες ( τις καθαρίζετε και τις κόβετε )
  • 1 κρεμμύδι ξερό ( το ξύνεται στον τρίφτη )
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • 3 ντομάτες ( τις ξύνεται  στον τρίφτη )
  • 2 σκελίδες σκόρδο ( τις βάζετε ολόκληρες )
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα τσουκάλι βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι,τις σκελίδες το σκόρδο, τα τσιγαρίζετε λίγο, ρίχνετε το κομμένο μοσχάρι (εγώ για πιο ευκολία το μοσχάρι το βράζω σε λίγο νερό για 30 λεπτά και το νερό αυτό, από το βράσιμο δεν το πετάω αλλά το χρησιμοποιώ για το φαγητό ή το κάνω παγάκια και τα χρησιμοποιώ σε διάφορα φαγητά και έτσι παίρνουν μια ωραία γεύση δεν χρησιμοποιώ ποτέ έτοιμους κύβους), το τσιγαρίζετε και αυτό μαζί, του βάζετε νερό (ζεστό να μην σταματήσει η βράση) να σκεπαστεί καλά το μοσχάρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να ψηθεί καλά, λίγο πριν είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνετε μέσα τα φασολάκια, τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και το πελτέ. Τα ανακατεύετε, προσθέτετε νερό, αλατίζετε και το αφήνετε να ψηθεί σιγά-σιγά μέχρι να μείνει με το λάδι του, σε χαμηλή φωτιά, να το κοιτάζετε πότε- πότε μήπως χρειαστεί και άλλο νερό.  Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό του βάζετε όσο πιπέρι θέλετε και το προσφέρετε με ένα καλό κρασί, φέτα και μπόλικο ψωμί.  
                                                                             Καλή σας όρεξη.
                                                                                         Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου