Υλικά:
- 1 1/2 κιλά ρόδια
- παγάκια
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα ρόδια και βάζετε τα σποράκια τους σε ένα μπολ. Αφού τα καθαρίσετε όλα τα βάζετε λίγα-λίγα στο μπλέντερ σας και τα πολτοποιείτε. Έχετε ένα τουλπάνι ή ένα τούλι από μπομπονιέρα και σουρώνετε το χυμό από τα ρόδια να τρέχει σε ένα μπολ, μέχρι να δείτε να έχει μείνει μόνο η ψίχα τους μέσα στο ύφασμα. Βάζετε το χυμό σας σε μία κανάτα ή σε ένα μπουκάλι και το βάζετε στο ψυγείο σας. Όταν είναι να τον προσφέρετε, σπάστε μερικά παγάκια (τα κάνετε θρύψαλα), βάζετε σε ψηλά ποτήρια λίγο πάγο και όταν το σερβίρετε βάζετε και τον χυμό σας μέσα, είναι καταπληκτικός και δίνει ένα όμορφο χρώμα στα παγάκια σας.
Ο χυμός αυτός μπορεί να μείνει στο ψυγείο σας για 5-6 μέρες, μπορείτε να τον κάνετε και παγάκια και να τον χρησιμοποιήσετε για διάφορα κοκτέιλ που θα φτιάξετε, σε γλυκά και σε πολλά άλλα που ίσως σας χρειαστεί (τα παγάκια από ρόδι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν παθαίνουν τίποτε).
Στην υγειά σας.
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου