CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Σταμναγκάθι με πατάτες και αβγά βραστά (το χόρτο της Κρήτης)


Υλικά:
  • 1 κιλό σταμναγκάθι (τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά)
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ αλάτι
  • 2-3 πατάτες (τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα 4 κομμάτια)
  • 4 αυγά (ανάλογα με το πόσα θέλετε εσείς και τα πλένετε με σκέτο νερό)
  • λάδι, λεμόνι, extra αλάτι 

Εκτέλεση:


Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά το σταμναγκάθι μας, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό ανάβουμε τη φωτιά μας να αρχίσει το νερό να βράζει, ρίχνουμε μέσα το αλάτι,  βάζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει μετά από 5 λεπτά βάζουμε μέσα και το σταμναγκάθι τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν είναι ψημένα κλείνουμε τη φωτιά και βάζουμε σιγά-σιγά τα αβγά μας  κλείνουμε με το καπάκι τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε επάνω στο μάτι της κουζίνας (ψήνονται τα αβγά με τη ζεστασιά που υπάρχει) για ένα τέταρτο περίπου, τα σερβίρουμε με λάδι,λεμόνι και αλάτι.

Καλή σας όρεξη.Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου