CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τυρόπιτα καταίφι με διάφορα τυριά

Όλοι θα διαβάζετε καταίφι και θα νομίζετε ότι είναι γλυκό, κι όμως φίλοι μου είναι φαγητό και πολύ νόστιμο μάλιστα.  Φτιάξτε το και δε θα χάσετε.



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 250 γραμ. τυρί κεφαλοτύρι  [ξυστό ]
  • 250 γραμ. τυρί φέτα [τη θρουλάμε με ένα πιρούνι ]
  • 250 γραμ. gouda [κομμένο σε κύβους μικρούς ή ξυστό]
  • 250 γραμ. edam [ξυστό]
  • 1 γάλα του ενός λίτρου
  • 4 αυγά ολόκληρα [τα χτυπάω καλά μαζί με το γάλα ]
  • 1 φλιτζάνα βιτάμ [λιωμένο] , βάλτε μέσα και 1 κουταλιά φυτίνη για να δώσει άλλη γεύση
  • 500 γραμ. καταίφι


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα ταψί [μετρίου μεγέθους] το μισό καταίφι και το λαδώνουμε με ένα κουτάλι με τη μισή φλιτζάνα από το λιωμένο βιτάμ και φυτίνη. Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά όλα μαζί. Πάνω από τα τυριά βάζουμε το υπόλοιπο καταίφι και ρίχνουμε ξανά το υπόλοιπο βιτάμ με τη φυτίνη. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω, προσοχή να πάει παντού. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ξανθίσει [να πάρει ένα ωραίο χρώμα ]. Σερβίρουμε ζεστό σαν πρώτο πιάτο.

                            Καλή σας όρεξη!

                                                                                                                      Μαριλένα                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου