CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Τυροπιτάκια

Υλικά

Για τη ζύμη:  
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γραμ. βιτάμ

Για τη γέμιση: 
  • 500 γραμ. φέτα
  •  1-2 αυγά
Εκτέλεση

Ζύμη:Λιώνω ελαφρά το βιτάμ,το αναμειγνύω με το γιαούρτι και το αλεύρι (το ρίχνω σιγά σιγά) και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο.

Γέμιση:Θρυμματίζω τη φέτα,βάζω μέσα τα αυγά και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη.

Μετά παίρνουμε λίγο λίγο το ζυμάρι και το πλάθουμε στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε να έχουνε τα τυροπιτάκια μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε. Ταυτόχρονα έχουμε προθερμάνει και το φούρνο μας στους 180 ̊C. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας με αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Προσοχή: το ζυμάρι να μην είναι πολύ παχύ, γιατί δεν θα ψηθεί καλά . Για ευκολία βάζω επάνω στο ταψί λαδόκολλα.

Με το ίδιο ζυμάρι μπορώ να κάνω χορτοπιτάκια (ακριβώς το ίδιο ζυμάρι) μόνο που η γέμιση θα είναι με χορταρικά καθώς και πιροσκί. Ναι φίλες και φίλοι...

Για τα πιροσκί θα πάρετε μικρά λουκανικάκια και θα τα σκουπίσετε ώστε να μην έχουν καθόλου υγρασία επάνω τους. Παίρνετε ένα κομμάτι από τη ζύμη την κάνετε μακρουλά ραβδάκια,βάζετε το λουκανικάκι επάνω το τυλίγετε γύρω-γύρω και το κόβετε,εξακολουθείτε να το κάνετε μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι και ξανά από την αρχή,τα αλείφετε με το αυγό και τα βάζετε στον φούρνο.

Το άλλο μου μυστικό είναι να βάζω επάνω από την επάλειψη του αυγού διάφορα τυριά για μια ιδιαίτερη γεύση.

Έτσι με μια ζύμη μπορείτε να κάνετε μια ποικιλία για ένα μπουφέ νόστιμα,γρήγορα και οικονομικά!!!. Θα ξετρελαθείτε είναι μούρλια!!....


καλά να περάσετε με την παρέα σας!
                                                 

                                                                                                                               Μαριλένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου