CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κουνελάκι μεθυσμένο της Μαριλένας...


Υλικά:
  • ένα κουνελάκι να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια για το τηγάνι, περίπου 1200 - 1500γραμ.
  • μισό ποτήρι του νερού λάδι
  • ένα ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο[ ίσως χρειαστεί περισσότερο κρασί, εάν δεν έχουμε δεν πειράζει βάζουμε νερό το ίδιο νόστιμο θα είναι]
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω το κουνέλι και το βάζω σε ένα τσικάλι [βαθύ να είναι] ρίχνω το λάδι, ένα ποτήρι νερό και το κρασί. Μέχρι να πάρει βράση το έχω σε δυνατή φωτιά, μόλις αρχίζει να βράζει το χαμηλώνω, το σκεπάζω και το αφήνω να μείνει με το λαδάκι του.
Το δοκιμάζω να δω μήπως θέλει κι άλλο νερό για να ψηθεί. Το αφήνω ακόμα 5 λεπτά πριν το κλείσω,  βάζω το αλάτι που θέλω και το πιπέρι για να μείνει η μυρωδιά του. Αν θέλω βάζω και μισό λεμόνι.
Το συνοδεύω με τηγανητές, χοντρές πατάτες βάζοντας από πάνω το ζουμάκι από το κουνέλι στο πιάτο.



                                   Καλή σας όρεξη !


                                                                                                Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου