CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πατάτες σαν τηγανίτες

Φίλοι μου είναι μια συνταγή που μας την έκανε η γιαγιά μου πολλές φορές και ιδιαιτέρως τις κρύες μέρες του Χειμώνα! Εύκολη,γρήγορη και νόστιμη ...τα σάλια μου τρέχουν και μόνο που σας γράφω τη συνταγή της γιαγιάς της Ελένης!
Προσπαθήστε να την κάνετε...Θα πάρετε μπόλικα μπράβο από την οικογένειά σας!
Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτοι!


Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες  ( τις καθαρίζω, τις τρίβω στον τρίφτη της ντομάτας, τις πιέζω καλά καλά με λίγο αλάτι να βγει  καλά το ζουμί τους)
  • 400 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι  (το τρίβω και αυτό με τον ίδιο τρόπο όπως τις πατάτες και πιέζω να βγει το περισσότερο από το ζουμί του)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά-καλά. Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο να σταθούν περίπου για μια ώρα (εδώ το μείγμα μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και για την επόμενη μέρα). Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια (τα πιέζω λίγο από πάνω να φαίνονται σαν τηγανίτες) ,τα αλευρώνω καλά και τα βάζω σε ένα δίσκο.

Έχω έτοιμο ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι, το αφήνω να κάψει και αφήνω μία-μία τις τηγανίτες από πατάτα να ψηθούν (προσοχή  να μην σας καούν, γιατί παίρνουν εύκολα χρώμα, αν χρειαστεί χαμηλώστε την θερμοκρασία λίγο ανάλογα με την κουζίνα σας). Τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το περίσσιο λάδι.
Τρώγονται με μια ωραία σαλάτα, ή ακόμα συνοδεύνται  με μπριντζόλες τηγανιτές κρασάτες ή του φούρνου με σάλτσα.

                                 Καλή σας όρεξη!



                                                                                                                                 Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου