CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αγκινάρες με αρακά

Υλικά:

  • 8 αγκινάρες μέτριες
  • 500 γραμ. αρακάς
  • 3 με 4 κρεμμύδια φρέσκα [ψιλοκομμένα]
  • 1 ματσάκι άνηθο φρέσκο [ψιλοκομμένο]
  • 1\2 φλιτζάνα του τσαγιού λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι.
Εάν εσείς θέλετε, προσθέσετε και 2 μέτριες πατάτες.

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μια-μια  [κόβετε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα γύρω από την αγκινάρα. Αφαιρείτε το χνούδι από το μέσον της αγκινάρας και την πλένετε. Τις κόβετε στα 2  κομμάτια και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό από λεμόνι και λίγο αλάτι για να μην μαυρίσουν]. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για μια νόστιμη σαλάτα, ή ακόμα  μπορείτε να τις βάλετε σε ένα σακουλάκι [αφού βγάλετε το νερό πρώτα] και τις βάζετε στην κατάψυξη να τις χρησιμοποιήσετε μια άλλη φορά .
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να μαραθούν λίγο,για πέντε λεπτά περίπου.
Έπειτα προσθέτουμε τον αρακά ,τον άνηθο,τις αγκινάρες,[πατάτες εάν θέλουμε] το ανάλογο νερό για να ψηθεί,αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για  45 λεπτά περίπου . Στο διάστημα αυτό το κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί και άλλο νερό. Αφού ψηθεί και είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με ένα καλό κεφαλοτύρι ή με φέτα και λίγο ζεστό ψωμί.


                                    Καλή μας όρεξη!
                                                                                           
                                                                                                          Μαριλένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου