Υλικά:
Εκτέλεση:
Καλή μας όρεξη!
- 8 αγκινάρες μέτριες
- 500 γραμ. αρακάς
- 3 με 4 κρεμμύδια φρέσκα [ψιλοκομμένα]
- 1 ματσάκι άνηθο φρέσκο [ψιλοκομμένο]
- 1\2 φλιτζάνα του τσαγιού λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μια-μια [κόβετε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα γύρω από την αγκινάρα. Αφαιρείτε το χνούδι από το μέσον της αγκινάρας και την πλένετε. Τις κόβετε στα 2 κομμάτια και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό από λεμόνι και λίγο αλάτι για να μην μαυρίσουν]. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για μια νόστιμη σαλάτα, ή ακόμα μπορείτε να τις βάλετε σε ένα σακουλάκι [αφού βγάλετε το νερό πρώτα] και τις βάζετε στην κατάψυξη να τις χρησιμοποιήσετε μια άλλη φορά .
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να μαραθούν λίγο,για πέντε λεπτά περίπου.
Έπειτα προσθέτουμε τον αρακά ,τον άνηθο,τις αγκινάρες,[πατάτες εάν θέλουμε] το ανάλογο νερό για να ψηθεί,αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου . Στο διάστημα αυτό το κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί και άλλο νερό. Αφού ψηθεί και είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με ένα καλό κεφαλοτύρι ή με φέτα και λίγο ζεστό ψωμί.
Καλή μας όρεξη!
Μαριλένα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου