CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ψωμί με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα....Νόστιμο!!!!!

Άμα έλεγε η μαμά μου τι να κάνω, εγώ σα μικρή άρχιζα και έκανα διάφορα για να περνάει η ώρα μου! Ακριβώς αυτό έκανα και αυτή τη φορά..Για να δω, λέω μέσα μου, τι θα βρω στα ντουλάπια μου και βρήκα λοιπόν ξηρούς καρπούς...αλεύρι και τα υπόλοιπα; Μα παρακάτω θα σας τα γράψω. Έκανα λοιπόν ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο ψωμί..Όλο γλύκα...να το κόβετε και να ρέει η σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς..Δεν άφησαν κομμάτι..Γι' αυτό σας λέω και εσάς: 
-Δοκιμάστε το και θα το φτιάχνετε συνέχεια! Πάμε στην κουζίνα μου και εσείς στα ντουλάπια σας..Μετρήστε, ζυγίστε και αρχίστε...


Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι, απλό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα άσπρα
  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό να τα διαλύσουμε καλά με το χέρι μας...Αφού τα έχουμε διαλύσει όλα, θα αρχίσουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, το πλάθουμε μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι που θα πλάθετε και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Το ζυμάρι μας να είναι αφράτο και όχι σκληρό. Κάνουμε το ζυμάρι μας 2 κομμάτια και το ανοίγουμε με το χέρι μας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες μου παρακάτω. Θα κόψετε τη σοκολάτα σε κομμάτια ακανόνιστα, τα αμύγδαλα όπως είναι και τα καρύδια τα έχουμε χοντροκόψει.
Θα βάλετε τα αμύγδαλα και τα καρύδια εδώ και εκεί ακανόνιστα και θα τα πιέζετε μέσα στο ζυμάρι. Τέλος, θα βάλετε και τη σοκολάτα πιέζοντας και αυτή μέσα στο ζυμάρι, θα τα ρολάρετε με το χέρι σας και θα κλείσουν καλά. Παίρνετε μια λαδόκολλα και τη βάζετε στη λαμαρίνα σας, βάζετε τα δυο ψωμιά και τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα. Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα, αφού διπλασιαστούν έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στη μια ώρα τα σηκώνετε από μια άκρη να έχουν πάρει χρώμα και από πάνω και αφού είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν....Και κόβετε κομμάτι...Κομμάτι...Ρέει η σοκολάτα και είναι σκέτη κόλαση!
                                                        Καλή σας επιτυχία και από τη μαμά τη Μαριλένα ......
                                                                                       Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου