CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πίτσα... Γρήγορη... Νόστιμη... Εύκολη...!!

Λέει λοιπόν η Εύα...
- Μαριλένα, να κάνουμε μια πίτσα για τα παιδιά; Εύκολη; Γρήγορη;
-Ναι, Εύα μου....Πάμε γρήγορα στην κουζίνα σου....
-Φύγαμε....παιδιά έμαθα θέλετε πίτσα από τα χέρια μου;
-Ναι!!!!!!!!!!!!
Ελάτε λοιπόν στην κουζίνα της Εύας να τη φτιάξουμε και να τη γευτούμε όλοι μαζί! 


Υλικά για τη ζύμη:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κ.σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αλεύρι απλό, όσο σηκώσει για να γίνει η ζύμη μας λεία, να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια σας

Σάλτσα για πάνω στο ζυμάρι:
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ketchup
Γέμιση της πίτσας:
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβα σε φέτες
  • 150 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβα
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι μας ή 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελιές κομμένες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές και αυτή ροδέλες

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα λιώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.


για το ζυμάρι

Σε λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό να λιώσουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι μας, αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα, θέλουμε το ζυμάρι μας να είναι λείο, να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε στην άκρη, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και μόλις φουσκώσει παίρνουμε το ζυμάρι μας και το ταψί μας, αλευρώνουμε και απλώνουμε σε όλο το ταψί μας το ζυμάρι.
Τώρα απλώνουμε τη σάλτσα μας επάνω σε όλο το ζυμάρι με ένα κουτάλι.
Τέλος, έχουμε κόψει όλα μας τα υλικά και αρχίζουμε να απλώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι, τις ελιές, τις πιπεριές και τέλος την τριμμένη φέτα ή το τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, παίρνει όμορφο χρώμα, αφήνουν τα αρώματά τους τα υλικά και ....Μια μπύρα...Ένα χαμόγελο και.....
                                                                                                            Καλή σας όρεξη!
                                                                                                                  Μαριλένα

Εδώ μπορείτε να βάλετε τη νηστίσιμη φέτα ή το τυρί σας και να την κάνετε όσοι νηστεύετε, είναι ακριβώς η ίδια γεύση..Αξίζει σας λέω, μόλις τελείωσε το πρώτο ταψί της Εύας!! Γεια στα χέρια σου καλή μου Εύα και σε ευχαριστούμε που μας χάρισες τη συνταγή σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου