CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πουρές πατάτας με σκόρδο

Μα ακόμα κι αν βαρεθήκαμε να κάνουμε ένα πικάντικο πουρέ με μπόλικα υλικά, εδώ σας γράφω έναν πουρέ που είναι και εύκολος και γρήγορος και νόστιμος, αλλά και με υλικά που τα έχουμε όλοι μας στην κουζίνα μας. Τον δοκίμασα από την Πόπη που τον έφτιαξε και τον έφαγε με σουτζουκάκια και εγώ αυτόν που μου έδωσε στο ταπεράκι παρακαλώ και αρκετό τον φάγαμε με ψάρι. Τέλειος και πεντανόστιμος. Τι, θα κάτσω τώρα να τον κρύβω; Παρακαλώ, ελάτε μαζί μου στην κουζίνα μου να τον φτιάξουμε παρέα!!


Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι περίπου
  • λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τις βάζουμε να βράσουν στο αλατισμένο και ζεστό νερό που βράζει. Κλείνουμε τη φωτιά μόλις βράσουν καλά, σουρώνουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι. Στο τέλος, κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ και τα ανακατεύομε. Έτοιμος ο πουρές μας.
Τον σερβίρουμε είτε ζεστό,είτε κρύο με μπόλικα διαφορετικά φαγητά,με ψάρι,με κρέας,με σουτζουκάκια αλλά ακόμα και σκέτο.Σκέτη κόλαση είναι!!!
                                                                                 Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.
                                                                                                          Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου