CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Κοτόπουλο κοκκινιστό ...στην κατσαρόλα!

Ντοματούλα...Κοτοπουλάκι ...και καλή διάθεση, έχουμε; Τι πάθατε σήμερα και δεν σας βλέπω και στα χάι σας;..Ελάτε, εγώ μπορώ να σας βοηθήσω με ένα μεγάλο και πλατύ χαμόγελο από μέσα από την κουζίνα μου και καλή παρέα..Έρχομαι..Μα τι φωνάζετε; Που θα πρωτοπάω τώρα; Καλά Σοφία σε σένα πρώτα; Μα είναι και η καλή μου η Φρου-Φρού...Με περιμένει πως και πως ..Α!!! Και το Δεσποινάκι..μα και η Στέλλα ...καλά, αφού μαλώνετε θα έρθω σε σένα Κατερινάκι!!!!!!!!


Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνα τσαγιού λάδι
  • 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο,τις ντομάτες μας και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μας, κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τον πελτέ και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε την κομμένη ντομάτα, δύο ποτήρια ζεστό νερό,ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Το δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 5 λεπτά επάνω στη φωτιά, κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, με πιλάφι, με μακαρόνια, με πουρέ ή με ό,τι άλλο σας αρέσει! Με ένα ποτηράκι κρασί και στην υγειά σας...

                                                         Καλή σας όρεξη!
                                                               Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου