CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Γαλοπούλα γεμιστή

Μια γαλοπούλα γεμιστή θα θέλατε να την φτιάξετε; Μα φυσικά μου είπατε, ορίστε, ορίστε!! Έτοιμη και η συνταγούλα μας φίλοι μου αγαπημένοι και πιστεύω να σας αρέσει και να περάσετε όμορφα και ωραία, με τα πρόσωπα που θέλετε και που αγαπάτε..
Καλές γιορτές και να χαμογελάτε ...


Υλικά:
  • 1 μέτρια γαλοπούλα
  • τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. κάστανα βρασμένα
  • 4 κ.σ. βούτυρο και άλλες 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
  • 3 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 1 πορτοκάλι, το χυμό του
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 5-6 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τη γαλοπούλα και τη στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Την αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κάστανα και τα βερίκοκα για να τα έχουμε έτοιμα. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο, το κρεμμύδι και τα εντόσθια και τα μαγειρεύουμε ελαφριά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα κάστανα, λίγο αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν βράση (5-6 λεπτά) βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη φρυγανιά, τις σταφίδες και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με το μείγμα που φτιάξαμε και τη ράβουμε καλά να μη μας αδειάσει. Με το υπόλοιπο βούτυρο, αφού το λιώσουμε, περιχύνουμε τη γαλοπούλα μέσα σε ένα ταψί. Όσα κιλά είναι η γαλοπούλα μην ξεχνάμε θέλει ψήσιμο σε σιγανή φωτιά 180 με 200 βαθμούς. Πότε-πότε με ένα πινέλο τη λαδώνουμε από πάνω με 2 κουταλιές βούτυρο (το extra). Μόλις είναι έτοιμη και ροδισμένη την περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι και ο πορτοκάλι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμη. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Βγάζουμε την κλωστή, αδειάζουμε σε πιατέλα τη γέμιση και  κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια. Στο πιάτο σερβίρουμε 1 κομμάτι γαλοπούλα με 2-3 κουταλιές από τη γέμιση. Έχουμε τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα μας με ρόδι και πράσινο πολύ.
                                                         Καλά να περάσετε!
                                                            Και του χρόνου!

                                                                                                   Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου