Τώρα τι θα σας γράψω;..Ε; Τι θα σας γράψω;..Μα φυσικά αυτή τη συνταγή που μου ζητήσατε πάνω από 200 άτομα...Ναι, αλήθεια σας το λέω. Πήγα λοιπόν σε μια φίλη μου και έκανε μουσταλευριά χωρίς μούστο, η Βασιλική, τη δοκίμασα, μου άρεσε και φυσικά μας έδωσε τη συνταγή της. Αλήθεια αξίζει να τη δοκιμάσετε και θα μείνετε ευχαριστημένοι όλοι σας. Είναι κρέμα σαν να τρώμε μουσταλευριά!
Είναι εύκολη...Γρήγορη....Πεντανόστιμη....Ακολουθήστε με λοιπόν στην κουζίνα μου...Όχι φυσικά στη δική μου κουζίνα, αλλά στην κουζίνα της Βασιλικής!!
Υλικά:
για τη διακόσμηση:
Εκτέλεση:
Κρατάμε το ένα ποτήρι νερό στην άκρη, βάζουμε τα 3 1/2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα με το μέλι, το μικρό κομμάτι από το ξύλο της κανέλας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, τα ξαφρίζουμε καλά μέχρι να φύγει εντελώς ο αφρός. Τέλος διαλύουμε στο ποτήρι το νερό που έχουμε κρατήσει το αλεύρι καλά-καλά προσέχοντας να μην μείνουν σβόλοι, αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια για να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε και την 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Μόλις πήξει το βάζουμε σε μπολ και από πάνω προσθέτουμε κανέλα, χοντροκομμένα καρύδια, λίγο σουσάμι καβουρντισμένο και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει!
Η κρέμα μας σαν τη μουσταλευριά είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Είναι εύκολη...Γρήγορη....Πεντανόστιμη....Ακολουθήστε με λοιπόν στην κουζίνα μου...Όχι φυσικά στη δική μου κουζίνα, αλλά στην κουζίνα της Βασιλικής!!
Υλικά:
- 4 1/2 ποτήρια νερού νερό
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού αλεύρι
- 1/3 κομμάτι από το ξύλο της κανέλας
για τη διακόσμηση:
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας καρύδια
- 100 γραμμάρια σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση:
Κρατάμε το ένα ποτήρι νερό στην άκρη, βάζουμε τα 3 1/2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα με το μέλι, το μικρό κομμάτι από το ξύλο της κανέλας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, τα ξαφρίζουμε καλά μέχρι να φύγει εντελώς ο αφρός. Τέλος διαλύουμε στο ποτήρι το νερό που έχουμε κρατήσει το αλεύρι καλά-καλά προσέχοντας να μην μείνουν σβόλοι, αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια για να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε και την 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Μόλις πήξει το βάζουμε σε μπολ και από πάνω προσθέτουμε κανέλα, χοντροκομμένα καρύδια, λίγο σουσάμι καβουρντισμένο και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει!
Η κρέμα μας σαν τη μουσταλευριά είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Καλή σας όρεξη!
Μαριλένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου