CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Καβούρια βραστά .....με λαδολέμονο...

Φίλοι μου πεθαίνω για καβούρια, όπως και να είναι αλλά και κάθε εποχή του χρόνου. Μπήκα λοιπόν σε κάποιο μαγαζί προχθές και αγόρασα μαζί με την ξαδέλφη μου την Έρη. Τι αγοράσαμε; Μερικά όμορφα καβούρια! Πεινούσαμε σαν τους λύκους, όχι τους καλούς λύκους...όχι!! Όπως τους κακούς λύκους σας λέω. Πάμε να φάμε τα καβούρια μου είπε και της λέω...Ναι ....Με μια φωνή!! Και η συνέχεια επί της οθόνης σας!!!

Υλικά:
  • 4-6 καβούρια (όσα θέλετε)..εγώ τόσα είχα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 πιάτο

Εκτέλεση:

Αφού τα πλύνουμε με λίγο νερό τα καβούρια, τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει νερό και βράζει με λίγο αλάτι, ίσα να σκεπάζει τα καβούρια μας, παίρνουμε ώρα περίπου 15 λεπτά. Παίρνουν ένα γλυκό πορτοκαλί χρώμα...Το βλέπετε στις φωτογραφίες μου...Τέλεια!!! Έκλεισα τη φωτιά και έβαλα σε δύο φλυτζάνες το ζουμί τους με μπόλικο αλάτι και λεμόνι, το ήπιαμε με την ξαδέλφη μου την Έρη. Μετά βάλαμε λάδι και λεμόνι σε μπολ και καταλαβαίνετε τι έγινε...τρώγαμε και τρώγαμε ..και βουτούσαμε τα καβούρια στο λαδολέμονο....και δεν δίναμε σε κανέναν!! Γιατί;..Γιατί δεν είχαμε λίγο ψωμί μαζί μας και φάγαμε όλα τα καβούρια!
Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να γευτείτε τέτοιους καβρούς ...γρήγορους, πεντανόστιμους, εύκολους και να τους απολαύσετε..ακολουθήστε με αμέσως στην κουζίνα μου!!
Εε!!..Και σε σένα το λέω, για που το έβαλες;.
                                                   Έλα και εσύ στην παρέα μου!!
                                                                 Καλή σας όρεξη!
                                                                    Μαριλένα!

1 σχόλιο:

  1. Καβρους τους λεμε κι εμεις εδω στην κρητη. Δεν εχω βρει φρεσκους δυστυχως και τα κατεψυγμενα μου μυριζουν αμμωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή