Φτάνουμε σιγά-σιγά στο Πάσχα και έχουμε να κάνουμε τις λιχουδιές μας, όπως πάντα και όπως κάθε χρόνο!! Υπάρχουν μπόλικες και νόστιμες συνταγές, εγώ εδώ θα σας γράψω μια που την έκανε η φίλη μου και τα δοκίμασα... Πεντανόστιμα, γρήγορα, αλλά και πολύ εύκολα για όλα τα χεράκια που θα πιάσουν για πρώτη φορά να κάνουν καλιτσούνια !!..
Δοκιμάστε τα και θα περιμένω γνώμες ...Όπως πάντα ακόμα και τα σχόλια σας είτε θετικά, είτε αρνητικά για μένα είναι καλοδεχούμενα!!
Σας ευχαριστώ και καλή σας επιτυχία, να περάσετε ένα όμορφο και χαρούμενο Πάσχα !!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια λεκάνη μεγάλη και βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψει, προσθέτουμε το γάλα, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι με τις δύο βανίλιες, ή ρίχνουμε τη φρέσκια βανίλια μέσα στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το ζυμάρι μας. Η ζύμη να είναι μαλακιά και να ανοίγει το φύλλο της για τα καλιτσούνια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη μυζήθρα και τη <<σπάμε>> με ένα πηρούνι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλα, γεμίζουμε και τα βάζουμε στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα πινέλο βάζουμε αυγό και από πάνω ρίχνουμε λίγη κανέλα για ντεκόρ.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα...Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα!
Καλό σας Πάσχα και χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο από καρδιάς.
Μαριλένα
Δοκιμάστε τα και θα περιμένω γνώμες ...Όπως πάντα ακόμα και τα σχόλια σας είτε θετικά, είτε αρνητικά για μένα είναι καλοδεχούμενα!!
Σας ευχαριστώ και καλή σας επιτυχία, να περάσετε ένα όμορφο και χαρούμενο Πάσχα !!
Υλικά:
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
- 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες ή 1 φρέσκια βανίλια, για άρωμα
- αλεύρι όσο σηκώσει, 1 κιλό - 1 κιλό και 200 γραμ.
- 1 κιλό γλυκιά μυζήθρα
- 1/2κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 αυγό χτυπημένο
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια λεκάνη μεγάλη και βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψει, προσθέτουμε το γάλα, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι με τις δύο βανίλιες, ή ρίχνουμε τη φρέσκια βανίλια μέσα στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το ζυμάρι μας. Η ζύμη να είναι μαλακιά και να ανοίγει το φύλλο της για τα καλιτσούνια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη μυζήθρα και τη <<σπάμε>> με ένα πηρούνι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλα, γεμίζουμε και τα βάζουμε στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα πινέλο βάζουμε αυγό και από πάνω ρίχνουμε λίγη κανέλα για ντεκόρ.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα...Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα!
Καλό σας Πάσχα και χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο από καρδιάς.
Μαριλένα
Καταπληκτικά καλτσουνακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτη μου φορά τα έφτιαξα και είχαν 100% επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ Μαριλενα μου.
Και εγώ ευχαριστώ πολύ που με ακολουθείτε στην κουζίνα μου!
Διαγραφήφαίνονται υπέροχα. Θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστω. (Soula Mits-Vol)
ΑπάντησηΔιαγραφή