CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κέικ σοκολάτας!!......Όταν ο χειμώνας συναντά το καλοκαίρι

Τίτλος ......Χειμώνας...Καλοκαίρι....Πιστεύω να καταλάβατε γιατί αυτός ο τίτλος, για να ακούσω,γιατί;;
Σοκολάτα!!!....Πάσχα!!!!!!...Καθημερινό!!!!....
Πάντα σοκολάτα, εύκολο, νόστιμο και ένα γρήγορο γλυκάκι! Πάμε να το φτιάξουμε μήπως και γλυκαθούμε!!!... Γίνεται πανεύκολα ανακατεύοντας με το χέρι!
Είναι με τον καφέ μας το κάτι άλλο, αλλά και χωρίς τον καφέ θα το φάμε..θα το γευτούμε και θα το απολαύσουμε με...πάντα καλή παρέα!
Τρέχω στην κουζίνα μου να σας κεράσω, ας ευχηθούμε καλή μας επιτυχία!!!



Υλικά:
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3/4 ποτήρι κρασιού λάδι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • καρύδα τριμμένη (για το τέλος)
για το γλάσο:
  • 5 κ.σ. γάλα φρέσκο 
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. άχνη 
  • 2 κ.γ. βούτυρο 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά με τη ζάχαρη. Τώρα ενώνουμε με το μείγμα στο βαθύ μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα λείο και λαμπερό μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μπολ. Βάζουμε την άχνη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά. Πρέπει να είναι λείο, λαμπερό και παχύρρευστο. Μπορείτε να αυξομειώσετε το γάλα για πιο υγρό ή πιο στερεό γλάσο.
Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και δεν το ξεφορμάρουμε. Βάζουμε το γλάσο να πάει παντού και πασπαλίζουμε με την καρύδα. Τρώμε αμέσως ή καλύτερα αφήνουμε να σταθεί καλά για να κόβετε πιο εύκολα και να μην <<τρέχει>> το γλάσο.
Είναι υπέροχο με τον καφέ το πρωί, μετά το φαγητό αλλά και για τις βραδινές λιγούρες!

Φτιάξτε το και δε θα χάσετε! Καλή σας όρεξη!

                                                            Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου