CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ψωμί με σταφίδες...σταφιδόψωμο...νόστιμο!!!

Όσο θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια που μας έπαιρνε η μαμά μου το κουλούρι μας ή το σταφιδόψωμο, τόσο ήθελα να σας δώσω μια συνταγή για να το κάνετε και εσείς στα παιδιά σας!!
Την ιδέα μου την έδωσε η κα Γεωργία που με κέρασε και μου έδωσε και τη συνταγή!!! Φίλοι μου είναι πεντανόστιμα, εύκολα και γρήγορα...ελάτε ακολουθήστε με στην κουζίνα και θα τα φτιάξουμε όλοι μαζί παρέα....κοιτάζουμε πρώτα να έχουμε τα υλικά μας και πάμε....για το πρωινό μας, για το γραφείο μας, το σχολείο, για το καφέ μας και για τις παραπονεμένες μας φίλες....να τις γλυκάνουμε βρε παιδιά!!!






Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3/4 φλυτζανιόυ  σταφίδες
  • 1 και 1/2 περίπου ποτήρια του νερού νερό χλιαρό <προσοχή να μην είναι ζεστό!!!...να ΕΊΝΑΙ ΧΛΙΑΡΌ! >



Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό (βάζουμε πρώτα ίσα-ίσα για να λιώσουμε τη μαγιά ), προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός τις σταφίδες, το νερό βάλτε πρώτα το ένα ποτήρι και το αλεύρι (που πάντα σας έχω πει το ρίχνουμε σιγά-σιγά γιατί ίσως να μην χρειαστεί να το βάλουμε όλο!!)
Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας και θα προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια μας!
Αφού έχουμε έτοιμο το ζυμάρι μας θα προσθέσουμε τις σταφίδες μας, θα τα πλάσουμε να πάνε οι σταφίδες παντού!. Τα κάνουμε τρία σταφιδόψωμα και τα βάζουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, αφού τα σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα, για περίπου για μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε περίπου 45 με 50 λεπτά, θα τα δούμε που έχουν πάρει ένα όμορφο καστανό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και καθόμαστε με το καφεδάκι μας και τα απολαμβάνουμε!!
                            Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτα!
                                                          Μαριλένα

2 σχόλια:

  1. Τέλεια Μαριλένα μου....φουσκώνει κανονικά με το 1 φακελάκι μαγιά ? Κι εμένα δεν μου αρέσει η πολλή μαγιά επειδή μετά μαδάει το ψωμί ! Για τις κρύες μέρες είναι ότι καλύτερο. Οι σταφίδες ζεσταίνουν ! Σ'ευχαριστώ και καλοφάγωτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ..ναι φτάνει...άργησα να απαντήσω,τώρα το είδααααααααα!!

      Διαγραφή