CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μηλόπιτα η γρήγορη, εύκολη και νόστιμη



Μου ζητήσατε να σας γράψω συνταγή για μηλόπιτα και εγώ σας την γράφω, μετά από τόσους κουραμπιέδες και μελομακάρονα καλό θα είναι ν' αλλάξουμε, τι λέτε; Την αφιερώνω στην καλή μου ανιψιά τη Ντίνα που βοηθάει να γίνετε η σελίδα μου καλύτερη από ποτέ. Σ' ευχαριστώ ΝΤΙΝΑ ΜΟΥ και δημόσια μέσα από την καρδιά μου.
Μου την κέρασαν, την έγραψα και σας την δίνω. Αν και, να σας πω την αλήθεια εγώ δεν είμαι πολύ της μηλόπιτας όμως αυτή για μένα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά είναι και εύκολη και γρήγορη, πάμε λοιπόν και που ξέρετε ίσως κι εσείς να την αγαπήσετε.


Υλικά:

  • 1 βιτάμ
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι άχνη ή ζάχαρη απλή
  • 1 κουταλάκι του καφέ μπεικιν
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
  • 5 μήλα κόκκινα
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ κανέλα
  • 1 ποτήρι του νερού μαρμελάδα βερίκοκο (αυτή αρέσει σ'εμένα)

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζω με την κανέλα και με το κονιάκ , τις αφήνω στην άκρη μέσα σε μία λεκάνη.
Πάμε τώρα για το ζυμάρι....σε μία λεκάνη βάζω μέσα το βιτάμ (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όπως και όλα τα υλικά, μην ξεχνάτε για όλα μας τα γλυκά ισχύει αυτό),το χτυπάω καλά να ασπρίσει και συγχρόνως ρίχνω μέσα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνω τη ζάχαρη με το μπέικιν, το γάλα και τέλος ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι και με το χέρι μας τώρα ανακατεύουμε το ζυμάρι μας. Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Βουτυρώνω το ταψί μας καλά και το αλευρώνω,απλώνω το ζυμάρι καλά-καλά, αρχίζω να βάζω τα μήλα γύρω-γύρω στο ταψί ( το ζουμί που έχουν τα μήλα ,κονιάκ και τη κανέλα δεν το πετάμε γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα), μην αφήνετε κενά, να μπουν όλα τα μήλα και το φύλλο σας να το απλώσετε καλά. Τώρα είμαστε έτοιμοι για τον φούρνο, να είναι προθερμασμένος στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τη μηλόπιτα μας 50 με 60 λεπτά.
Αφού ψηθεί η πίτα μας, διαλύω καλά τη μαρμελάδα μέσα στο ζουμί από τα μήλα που είχα βάλει (το κονιάκ και την κανέλα),με ένα κουτάλι και το ρίχνω επάνω από τη μηλόπιτα, όπως είναι καυτή, αυτή ήταν η μηλόπιτα μας, τι λέτε τα καταφέρατε;;; εσύ Ντίνα τι έκανες; για πες μας σου άρεσε;;Εγώ την προσφέρω με παγωτό κρέμα που λιώνει και γίνετε ένα, μούρλια σας λέω!Ή με κρέμα σαντιγί που της δίνει μία ιδιαίτερη γεύση.
                                        


 Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.
                                                                           Μαριλένα

*Αυτή είναι η μηλόπιτα!Οι προηγούμενες φωτογραφίες ήταν από μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας, ζητώ συγγνώμη για το λάθος.

4 σχόλια:

  1. Τρελαίνομαι για μηλόπιτα και η συγκεκριμένη είναι τόσο εύκολη που σε προκαλεί να τη φτιάξεις! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστεύω φίλη μου ότι με τις νέες φωτογραφίες μου να σου αρέσει ακόμα πιο πολύ, έκανα ένα λάθος,αλλά τι να πούμε; άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε.
      Σε ευχαριστώ που επισκέπτεσαι συχνά τη σελίδα μου και μαγειρεύεις μαζί μας.

      Διαγραφή
  2. Ωραία η συνταγή σου Μαριλένα μου !!!! Τώρα που είναι η εποχή του μήλου κ ιδίως του Κρητικού, τη φτιάχνω συχνά ! Μόλις τελείωσα τη δική μου, είδα τη συνταγή σου ! Από βδομάδα την έχω στο πρόγραμμα ! Σ'ευχαριστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή