Πήγαμε εκδρομή με παρέα και η κάθε μια κρατούσε από κάτι..Ξεχώρισα όμως μια σαλάτα της Αφροδίτης... τέλεια, δροσερή, νόστιμη, γρήγορη και εύκολη. Μου είπε λοιπόν τα υλικά και φυσικά θα σας τα πω και εσάς να την φτιάξετε..Θα δείτε ότι θα την φτιάχνετε συχνά. Είναι για όλα τα γούστα και με μπόλικες βιταμίνες για μικρούς και μεγάλους...Πάμε λοιπόν!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βράζουμε κανονικά τα μαυρομάτικα φασολάκια. Αφού ψηθούν όσο εμείς τα θέλουμε, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα ζαρζαβατικά μας και αρχίζουμε να τα κόβουμε σε ψηλά κυβάκια όλα μαζί μέσα σε μια σαλατιέρα. Τις ντομάτες, αφού τις πλύνουμε, τους βγάζουμε τους σπόρους και μετά τις κόβουμε. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα βάζουμε και αυτά όλα μαζί. Αφού τα έχουμε κόψει όλα, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά και προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα φασολάκια. Σε ένα βαζάκι βάζουμε: το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι,το ελαιόλαδο και το ξύδι, τα χτυπάμε καλά - καλά και το ρίχνουμε να πάει παντού. Ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε αφού προσθέσουμε τελευταία τη ρίγανη..Είναι σκέτη απόλαυση.
Καλή σας όρεξη...
Μαριλένα!
Υλικά:
- 500 γραμμάρια μαυρομάτικα φασολάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 μικρό αγγουράκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 ντομάτες μέτριες ή 10 ντοματίνια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 1 ξερό κρεμμύδι μικρό
- 1 καρότο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 λεμόνι, το χυμό του
- 5-6 κ.σ. ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη όση θέλετε
Εκτέλεση:
Βράζουμε κανονικά τα μαυρομάτικα φασολάκια. Αφού ψηθούν όσο εμείς τα θέλουμε, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα ζαρζαβατικά μας και αρχίζουμε να τα κόβουμε σε ψηλά κυβάκια όλα μαζί μέσα σε μια σαλατιέρα. Τις ντομάτες, αφού τις πλύνουμε, τους βγάζουμε τους σπόρους και μετά τις κόβουμε. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα βάζουμε και αυτά όλα μαζί. Αφού τα έχουμε κόψει όλα, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά και προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα φασολάκια. Σε ένα βαζάκι βάζουμε: το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι,το ελαιόλαδο και το ξύδι, τα χτυπάμε καλά - καλά και το ρίχνουμε να πάει παντού. Ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε αφού προσθέσουμε τελευταία τη ρίγανη..Είναι σκέτη απόλαυση.
Καλή σας όρεξη...
Μαριλένα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου