CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Γαύρος ψητός με ντομάτα ...στον φούρνο!!!

Γαύρος, ένα από τα καλύτερα για μένα ψάρια και ας είναι μικρό..Τέλειο και με την ντομάτα στο φούρνο...με τη ρίγανη...και ...και ...έχει γεύσεις, αρώματα και είναι ένα τέλειο εύκολο και γρήγορο φαγητό. Πάμε στον ψαρά μας να πάρουμε το γαύρο μας και βουρρρρρρρ...στην κουζίνα μου. Θέλετε να το μαγειρέψουμε παρέα; Εγώ; Μα φυσικά και ναι!!!


Υλικά:
  • 1 κιλό γαύρο
  • 3 φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε φέτες λεπτές
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια, το χυμό τους
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθιά τους και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά-καλά. Τον αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό από το ένα λεμόνι και μαζί το κομμένο σκόρδο. Παίρνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε σειρά-σειρά τα ψάρια. Αφού τα βάλουμε όλα τα ψάρια ,από πάνω τους βάζουμε τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζουμε ακόμα με λίγο αλατοπίπερο, λίγη ρίγανη, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και από πάνω τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Θα προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 170 με 180 βαθμούς και θα τα ψήσουμε για 35 με 40 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και τη ρίγανη. Τα σερβίρουμε ζεστά, με διάφορες σαλάτες, πατάτες τηγανητές και φυσικά με ένα ποτήρι άσπρο κρασί.
                                                                                     
                                                                                        Καλή σας όρεξη....
                                                                                            Μαριλένα !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου