CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Κολοκυθόπιτα από...... την Άρτα!!!!

Καλοί μου φίλοι....Ήρθα κάπως καθυστερημένα, δεν σας ξέχασα !!!! Τώρα, όμως, για να σας φτιάξω τη διάθεση...Θα σας δώσω μια συνταγή τέλεια...Γρήγορη...Εύκολη....Πεντανόστιμη...Όλο άρωμα...
Η καλή μας φίλη η Κατερίνα μας την έδωσε, που της την έδωσε και της την έμαθε η πεθερά της η Κυρία Ιωάννα από την όμορφη Άρτα! Θέλω να ευχαριστήσω και την Κατερίνα, αλλά και την Κυρία Ιωάννα  που μας περιμένει στην κουζίνα της να την φτιάξουμε παρέα...Άρτα ερχόμαστε!!!!!
Μπράβο Κατερινάκι....Μου την έφτιαξες και τη δοκίμασα..Φίλοι μου, είναι πεντανόστιμη!
Εάν θέλετε και εσείς να την δοκιμάσετε...Τρέξτε και δεν θα χάσετε!


Υλικά:

γέμιση:
  • μια μεγάλη κολοκύθα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο, θα χρειαστείτε λίγο ακόμα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 1 κ.γ. κανέλα

 φύλλο:
  • 400 γραμμ. περίπου αλεύρι
  • 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  •  1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούμε να την τρίψουμε στο χοντρό τρίφτη. Αφού την τρίψουμε, τη βάζουμε σε τρυπητό πάνω από μια λεκάνη, την αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι (τη βοηθάει να κατεβάσει τα ζουμιά της). Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μας για 2 ώρες. Αν θέλουμε κάνουμε αυτή την προετοιμασία για την κολοκύθα από την προηγούμενη ημέρα. Ζυμώνουμε το ζυμάρι σε μια λεκάνη και το χωρίζουμε σε πέντε κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Όση ώρα είναι το ζυμάρι στο ψυγείο, παίρνουμε την κολοκύθα και τη σφίγγουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας όσο πιο λεπτά μπορούμε. Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε φύλλο και λαδώνουμε. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα, ενδιάμεσα λαδώνουμε. Τώρα βάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, όπως πριν. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την πίτα, την αλείφουμε με μπόλικο λάδι και τη βρέχουμε με λίγες σταγόνες νερό. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας. Παίρνει χρώμα, βγαίνουν τα αρώματα από τον φούρνο,γεμίζει το σπίτι και αφού κρυώσει, την προσφέρουμε.Και μην ξεχνάτε μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο σας μέχρι 5 μέρες....Μα θα δείτε δεν θα μείνει ούτε μια μέρα,ούτε ένα ψίχουλο,τόσο νόστιμη είναι!! Καλή σας επιτυχία!

                                                                                       Μαριλένα και καλή σας όρεξη!
                                                                                                                      Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου