CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Φράουλες...γλυκό!!

Καλό μήνα! Φράουλες όμορφες...γλυκές και μυρωδάτες γεμάτα τα καλάθια μας και εμείς τώρα τι θα κάνουμε; εεε!!...τι;..δεν πάμε λέω εγώ στην κουζίνα;  Όχι την δικιά μου, σε εκείνη την κόκκινη!
Στην δικιά σου φίλη μου, πω!πω!...πως μου αρέσει!..
Να κάνουμε ένα γλυκό με όμορφες και μυρωδάτες φράουλες;..Πάμε σου λέω, δεν θα χάσεις, θα κερδίσεις τόση μα τόση νοστιμιά!
Φύγαμε....



Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση τις μεγάλες και τις μικρές τις αφήνουμε ως έχουν. Θα τις βάλουμε στρώσεις - στρώσεις, φράουλες..ζάχαρη..λίγο κονιάκ  και ξανά φράουλες...ζάχαρη και το υπόλοιπο κονιάκ. Τις  αφήνουμε στο ψυγείο μας μέχρι να περάσουν περίπου 5-6 ώρες και τις ανακατεύουμε 1-2 φορές, έτσι ώστε να βγουν τα ζουμιά τους.
Όταν θα περάσει η ώρα θα πάρετε μια κατσαρόλα και θα τις βράσετε σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε τους αφρούς, εάν έχουν κάνει οι φράουλες σιγά- σιγά, και συνεχίζουμε τη βράση πάντα σε χαμηλή φωτιά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμες οι φράουλες και τις βγάζουμε με προσοχή από την κατσαρόλα. Βράζουμε το σιρόπι τους, αφού προσθέσουμε το χυμό από το λεμόνι, για 8 λεπτά περίπου. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε σιγά-σιγά να μην μας γίνουν χυλός και όπως είναι ζεστές τις βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς και τις αποθηκεύουμε στα ντουλάπια μας. Εάν ανοίξετε κάποιο βάζο, το διατηρείτε μετά το άνοιγμα στο ψυγείο!
Αχ!..κουραστήκαμε πάλι σήμερα....ένα καφέ βρε Μαριλένα θα μας κεράσεις; ΝΑΙ!!!!!!!!!!
                                       Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτο!
                                                                            
                                                                         Μαριλένα!


* Όσο σιρόπι σας μείνει από το γλυκό που έχετε φάει, το χρησιμοποιείτε σε διάφορα κέικ, στα παγωτά σας επάνω, αλλά και ποτίζουμε με αυτό το σιρόπι και το παντεσπάνι που φτιάχνουμε τις τάρτες μας και όπου αλλού θέλετε εσείς!!..
Μην το ξεχάσετε!!..Εδώ δεν πετάμε τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου