CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Κρεμμυδοκεφτέδες

Με μπόλικες παρέες στο μπαλκόνι να μην τους κάνουμε και κανένα μεζέ εκτός από τα συνηθισμένα;;...εεε;;..τι λέτε φίλοι μου;
Λοιπόν, εγώ λέω να πάμε παρεούλα στη λαϊκή αγορά και να αγοράσουμε φρέσκα υλικά, ό,τι χρειάζονται για την παρακάτω συνταγή μας και να κάνουμε ...τι;...κρεμμυδοκεφτέδες!!
Τι με κοιτάτε;...ναι  σας λέω, πάμε και θα δείτε πόσο γρήγοροι, νόστιμοι και εύκολοι είναι...κάντε μπόλικους και για την κατάψυξή σας!!
Με μια μπύρα παγωμένη θα τους απολαύσετε εσείς και οι φίλοι σας!!



Υλικά:
  • 8 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 5 πατάτες
  • 1 - 2  αυγά
  • 150 γραμμ. τριμμένο ρεγκάτο ή φέτα
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κ.σ. λάδι
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε όλα με τον τρίφτη. Στύβουμε ελαφρά και αλατίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα αυτό, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και φτιάχνουμε μπαλάκια
από το μείγμα για να τηγανίσουμε. Αφού ροδίσουν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με χαρτί, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι. Βγάζουμε το χαρτί και τα σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με συνοδευτικό ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό και μεζέ.

                                                     Καλή σας όρεξη!

                                                                 Μαριλένα


2 σχόλια:

  1. Ωραία συνταγή !!!!!
    Στην κατάψυξη πώς τους βάζουμε ???? Ωμούς ή τηγανισμένους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τους πλάσουμε σε δίσκο και στην κατάψυξη...ωμοί!!..σε ευχαριστώ φίλη μου για την ερώτηση...ξέχασα να το γράψω αυτό!!!καλή σου επιτυχία!!

      Διαγραφή