CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πως μαζεύω και πως διατηρώ την δάφνη για όλο το χρόνο

Ένα από τα καλύτερα βότανα που χρησιμοποιούμε στα φαγητά μας είναι η δάφνη, η ρίγανη, το βάλσαμο (δυόσμο) και πολλά άλλα.Σήμερα θα σας μάθω  πως μαζεύουμε και πως διατηρούμε τη δάφνη για να έχουμε όλο το χρόνο στο σπίτι μας και να μην τρέχουμε την ώρα που την θέλουμε. Πάμε μια βόλτα στα βουνά; Στην εξοχή; Παντού θα βρούμε δέντρα της δάφνης και έτσι θα μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε και να έχουμε, δείτε φωτογραφίες να δείτε πόσο εύκολο είναι να το κάνετε.



Κόβω την δάφνη από το δέντρο σε κλωνάρια, ψάχνω να βρώ φύλλα που να είναι καλά, καθαρά, τα πλένω (εάν είναι κοντά σε δρόμο, εάν είναι σε βουνά ψηλά τα αφήνω έτσι), τα στεγνώνω με μία πετσέτα της κουζίνας καλά και τα δένω σε μπουκέτα.
Τα γυρίζω ανάποδα και τα κρεμάω σε μέρος σκοτεινό, μόλις τα δούμε να έχουν στεγνώσει και αποξηρανθούν καλά, βγάζω τα φύλλα τους σιγά-σιγά και αφήνω τα μικρά φύλλα τους επάνω στα κλαδάκια τους, τα τοποθετώ σε βάζα που έχω έτοιμα και τα βάζω στο ντουλάπι.
Όταν θέλω να τη χρησιμοποιήσω βγάζω όση θέλω και ξανά κλείνω καλά το βάζο μου για να μην φεύγει η μυρωδιά της από μέσα. Έτσι την διατηρώ για πολύ-πολύ καιρό(1 χρόνο περίπου), μόνο προσοχή να είναι εντελώς στεγνή και καθαρή.
Να κάνετε όση μπορείτε περισσότερη να δώσετε και στους φίλους σας.
                                                                                        Καλή επιτυχία….στο μάζεμα της δάφνης.
                                                                                                                      Μαριλένα

2 σχόλια: