CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μοσχάρι με λαχανικά (ραγού)

Καιρός να φάμε και λίγο κρέας από μοσχαράκι!!! ...Είναι πεντανόστιμο και γρήγορο φαγητό για μικρούς και μεγάλους!!! Πάμε μια βόλτα στον κρεοπώλη της γειτονιάς μας και επιστροφή στην κουζίνα μας, καλή μας επιτυχία λοιπόν!!...


Υλικά:
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο μαλακό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι νερό ζεστό
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στα τέσσερα
  • 2-3 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2-3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 φύλλα σέλινο
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2 κουτ, σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το κρέας και το πλένουμε,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, πλένουμε και κόβουμε και όλα μας τα χορταρικά και είμαστε τώρα έτοιμοι γιά την κατσαρόλα μας!!Τώρα ρίχνουμε το λάδι αφού ανάψουμε τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι  και το σέλινο και προσθέτουμε και το κρέας (περίπου 3 λεπτά). Σβήνουμε με το κονιάκ και έπειτα προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για 5-8 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και το νέρο και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, να μείνει με τη σάλτσα του. 
Πάρτε και λίγο ψωμάκι να βουτήξετε στη σάλτσα του!Ε και με λίγη φετούλα...ακόμα καλύτερα!

                                                              Καλή σας όρεξη!

                                                                                         Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου