CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Εύκολες μπάρες σφολιάτας





Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια σησάμι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο
  • 2 κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Απλώνετε το ένα κομμάτι από την σφολιάτα επάνω στον μπάγκοσας, κόβετε την κουβερτούρα σε δάχτυλα [ εάν εσείς θέλετε μπορείτε να τα κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια ], βάζετε επάνω στην σφολιάτα στη σειρά  τα κομμάτια από την σοκολάτα και αφήνετε ένα περιθώριο γύρω - γύρω από το κάθε κομμάτι της  2 με 3 πόντους [ με το μάτι, όχι να τα μετρήσουμε κιόλας ].
Αφού γεμίσουμε την σφολιάτα  με τα δάχτυλα , παίρνουμε το άλλο κομμάτι της σφολιάτας και το βάζουμε πάνω από το άλλο κομμάτι και το κολλάμε, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας γύρω από το κάθε κομμάτι σοκολάτας και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι κοφτερό, τα περνάμε  ένα - ένα κομμάτι με το γάλα , με ένα πινέλο και μετά ρίχνουμε από πάνω το σησάμι μας.
Το γάλα βοηθάει να κολλάει και να μην μας φεύγει από πάνω από την μπάρα [ έτσι λέω εγώ ].

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, βάζουμε στο ταψί μας το κομμάτι από την λαδόκολλα και τα ψήσουμε όση ώρα χρειάζονται για να πάρουν χρώμα [ περίπου 20 λεπτά  ].
Προσοχή η σφολιάτα θέλει προθερμασμένο φούρνο ΠΆΝΤΑ για να φουσκώσει.
Διατηρούνται σε ένα καλό κλειστό κουτί για μερικές ημέρες.  Είναι τέλειο με τον καφέ σας ακόμα και στο γραφείο σας, εάν φυσικά σας τα αφήσουν οι φίλοι σας ή ακόμα και τα παιδιά σας.


                             Καλή σας όρεξη.

                                                                                                        Μαριλένα

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου