CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Παντζάρια εύκολα






                                           
Υλικά:


  • 600 γραμμάρια παντζάρια με τα φύλλα τους [τα πλένετε, τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό]
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο [ίσως εδώ χρειαστείτε λίγο περισσότερο]
  • 1/3 ξύδι δυνατό
  • αλάτι 


Εκτέλεση:

Αφού έχετε βράσει τα παντζάρια σας και τα φύλλα σας [προσοχή τα φύλλα θέλουν λιγότερο βράσιμο από τα παντζάρια για να μην σας λιώσουν γι'αυτό ή τα βράζουμε χωριστά η τα βάζουμε λίγο πριν τελειώσουν τα παντζάρια],τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες μέσα σε μια σαλατιέρα και από πάνω βάζουμε και τα φύλλα κομμένα.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το αλάτι καλά μέσα σε ένα μπολ και το ρίχνουμε πάνω από τα παντζάρια,τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να πάρουν τις γεύσεις από το ξίδι και το ελαιόλαδο, [ανακατεύοντας 2–3 φορές] και το προσφέρετε παγωμένο τώρα το καλοκαίρι.

Εάν θέλετε να τα διατηρήσετε για μερικές μέρες στο ψυγείο σας, τότε θα κάνετε το εξής:

Όταν τα έχετε βράσει θα τα αφήσετε να κρυώσουν καλά–καλά και μετά θα πάρετε ένα μεγάλο μπολ και θα τα βάλετε μέσα μαζί με το νερό που τα έχετε βράσει [να σκεπάζονται από το νερό], και ακόμα μπορείτε και να μην τα καθαρίσετε όπως το κάνω και εγώ.Όταν θέλω να κάνω αυτή την εύκολη σαλάτα βγάζω όσα θέλω,τα καθαρίζω,βάζω όσο λάδι και ξύδι θέλω προσθέτω και το αλάτι μου.



Καλή σας όρεξη!


                                                                                                                          Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου